NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

NVP nieuws 16-03-2023

De nieuwe Wegwijzer wet- en regelgeving

Alle psychologen moeten goed op de hoogte zijn van de wettelijke bepalingen die in de gezondheidszorg van toepassing zijn. De nieuwe Wegwijzer wet- en regelgeving van het NIP kan hierbij helpen. De wegwijzer is kosteloos beschikbaar.
NVP nieuws 06-03-2023

Vernieuwde brochure seksueel grensoverschrijdend gedrag

De inspectie gezondheidszorg en jeugd (IGJ) heeft een verbeterde versie uitgebracht van de brochure “Het mag niet, het mag nooit” over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de zorg en de jeugdhulp. Hierin is meer aandacht voor het bespreekbaar maken en voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
NVP nieuws 20-02-2023

Wat doe je als geen klik hebt met je therapeut?

De rubriek 'Het consult' in Trouw behandelt de vraag wat iemand kan doen als er geen 'klik'is met de behandelaar. Psychiater Rien Van, voorzitter van de NVP-wetenschapsraad en directeur behandelzaken van het NPI,  legt uit hoe het zit met de kwaliteit van de relatie. 
NVP nieuws 26-01-2023

Uitspraak van de maand januari: berisping na verklaring met waardeoordeel

Van alle zaken is dit een van de meest gemaakte fouten die leidt tot een maatregel. We raden u daarom aan deze uitspraak goed te lezen en deze casus voor altijd in het achterhoofd te houden! De psychotherapeut in deze tuchtzaak is informant op verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming bij een onderzoek naar de zorg- en contactregeling voor een minderjarige kind.
NVP nieuws 22-12-2022

Vacatures en prikbord

Bent u op zoek naar een nieuwe werkgever? Zoekt u een collega voor intervisie of heeft u praktijkruimte te huur of boeken te koop? Op onze website staan ook nu weer nieuwe vacatures en diverse oproepjes voor psychotherapeuten.
NVP nieuws 19-12-2022

Herinnering: herregistratie BIG-register tot 31 december

Ongeveer 4.000 van de nu 5.650 psychotherapeuten hebben in de afgelopen jaren gebruikgemaakt van de opschorting van de herregistratie in verband met de coronaperiode. Hoort u hier ook bij? Dan heeft u tot uiterlijk 31 december 2022 de tijd om te herregistreren in het BIG-register Psychotherapeut.
NVP nieuws 07-12-2022

Gezamenlijke position paper vrije artsenkeuze

Op 5 december was er in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek over de vrije artsenkeuze. NVP, NIP, NVvP en P3NL hebben voorafgaand gezamenlijk een position paper opgesteld met hun visie op het belang van behoud van de vrije artsenkeuze. De mogelijkheid om zelf een behandelaar te kiezen is een recht en is essentieel voor de ggz.
NVP nieuws 28-11-2022

Per 1 januari 2023 alleen kwaliteitsstatuut 3.0 geldig

Vanaf 1 januari 2023 is alléén nog een kwaliteitsstatuut op basis van het format LKS versie 3.0 geldig. Vanaf die datum mag u zonder goedgekeurd kwaliteitsstatuut 3.0, geen zorg meer leveren binnen de Zorgverzekeringswet. Met het goedgekeurde kwaliteitsstatuut 1.0 of 2.0 kunt u zorg declareren tot en met 31 december 2022. Dit geldt voor vrijgevestigden en instellingen.
1 2 3 4 5 ... » 1/16 (468)