Wachtwoord vergeten

Over de NVP

De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) is sinds 1930 dé beroepsvereniging van en voor alle BIG-geregistreerde psychotherapeuten. We behartigen de belangen van psychotherapeuten en stimuleren de ontwikkeling van de psychotherapie. 

 

Missie

De NVP is een wetenschappelijke beroepsvereniging van en voor BIG-geregistreerde psychotherapeuten die zich richt op de ontwikkeling van de psychotherapie en op de versterking van de positie van het beroep psychotherapeut; zij draagt er zorg voor dat de psychotherapie beschikbaar is en blijft voor diegenen die bij uitstek van deze behandelingsvorm kunnen profiteren. De NVP staat vooral voor continue verbetering van de kwaliteit van de psychotherapeutische behandelingen die door haar leden worden uitgevoerd. Bij alle beleidsonderwerpen die de NVP selecteert, is het cliëntperspectief richtinggevend.

Actief
De NVP heeft is actief op veel gebieden. Zo hebben we een eigen beroepscode en drie eigen registers. Jaarlijks organiseren we de Dag van de Psychotherapie en diverse workshops en trainingen.