NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

Onze nieuwsberichten

meer berichten
NVP nieuws 28-11-2022

Per 1 januari 2023 is alleen een kwaliteitsstatuut 3.0 geldig

Vanaf 1 januari 2023 is alléén nog een kwaliteitsstatuut op basis van het format LKS versie 3.0 geldig. Vanaf die datum mag u zonder goedgekeurd kwaliteitsstatuut 3.0, geen zorg meer leveren binnen de Zorgverzekeringswet. Met het goedgekeurde kwaliteitsstatuut 1.0 of 2.0 kunt u zorg declareren tot en met 31 december 2022. Dit geldt voor vrijgevestigden en instellingen.
NVP nieuws 24-11-2022

Iedereen heeft een eigen verhaal

“Elke cliënt die in behandeling komt, heeft een verhaal dat door het te vertellen een nieuwe dimensie krijgt. Het verhaal wordt dan opnieuw beleefd en ook van nieuwe context voorzien. Maar ook wij psychotherapeuten nemen ons eigen verhaal mee.” Congrescommissielid Frank van der Horst over het thema van ons congres.
Media 28-11-2022

Beeldverhalen

Voorlichtingsmateriaal over ernstige psychische problemen is vaak te complex. Zeker als je als jongere laaggeletterd bent, of bijvoorbeeld als vluchteling nieuw in Nederland. Zo kunnen psychische problemen onopgemerkt blijven.  Daarom zijn er nu beeldverhalen en animaties over veelvoorkomende psychische problemen: ADHD, autisme, depressie, gedragsstoornissen en trauma.
Media 28-11-2022

Ggz slaakt noodkreet over nieuwe bekostiging

Ggz-aanbieders trekken aan de bel over de problemen rond het zorgprestatiemodel (zpm). Ggz-aanbieders kunnen al een jaar geen facturen versturen. Bovendien dreigen miljoenenverliezen voor veel instellingen door de weeffouten in de systematiek. Daarvoor waarschuwen 24 van de 28 grote ggz-aanbieders in een brief aan de Tweede Kamer.
Media 24-11-2022

Teleurstellende uitkomst Tweede Kamerdebat over jeugdzorg

Maandag 21 november besprak de Tweede Kamer de toenemende problemen in de jeugdzorg. In Zorgvisie reageren Arne Popma, voorzitter van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van de Nederlandse Vereniging voor psychiatrie (NVvP), en psycholoog Vera Naber (NIP), vertegenwoordiger van de Samenwerkende Beroepsverenigingen Jeugd (SBJ).

Wetenschappelijk

meer berichten
Blog meer blogs

Waar gaat dit naartoe? En wil ik dat wel?

Auteur: Christine Brouwer
Rotterdam, 7 oktober, het is een prachtige herfstdag en ik geniet op het congres van de VPeP van de mooie locatie en de goede sfeer. We doen een oefening: teken je levenslijn met het jaar waarop je denkt te sterven.

Volg ons op twitter

tweets laden...