Wachtwoord vergeten
 • Help mee aan beter passende contracten in de ggz

  Help mee aan beter passende contracten in de ggz 08-01-2021 De NZa monitort jaarlijks de stand van zaken met betrekking tot de contractering in de ggz. Deze monitor laat zien hoe het contracteren verloopt en waar het beter kan. Invullen van de vragenlijst duurt 15 minuten en kan tot en met 22 januari.
  Lees meer
 • Regels voor overgang naar Zorgprestatiemodel gepubliceerd

  Regels voor overgang naar Zorgprestatiemodel gepubliceerd 05-01-2021 De NZa heeft de regels gepubliceerd die aan het eind van 2021 een soepele overgang naar het Zorgprestatiemodel mogelijk maken. In de informatiekaart staan alle wijzigingen voor 2021 op rijtje.
  Lees meer
 • Ggz in partijprogramma's

  Ggz in partijprogramma's 19-01-2021 MIND heeft van de elf grootste partijen de passages in het partijprogramma geselecteerd die relevant zijn voor de zorg, steun en levensomstandigheden van mensen met psychische problemen dan wel die zich richten op het voorkomen daarvan. Klik verder voor de
  Lees meer
 • Ggz-appwijzer geeft overzicht van gezondheidsapps

  Ggz-appwijzer geeft overzicht van gezondheidsapps 19-01-2021 De website www.ggzappwijzer.nl geeft van 50 apps die zich richten op mentale gezondheid, een overzicht van scores voor betrouwbaarheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.
  Lees meer
 • Ook patiënt met jeugdtrauma is vaak geholpen met exposure-therapie

  Ook patiënt met jeugdtrauma is vaak geholpen met exposure-therapie 19-01-2021 In een nieuw onderzoek werden drie vormen van exposure therapie onderzocht voor mensen met PTSS als gevolg van vroegkinderlijk trauma: standaard exposure, intensieve exposure en een vaardigheidstraining (STAIR) gevolg door exposure.
  Lees meer
 • De inzet van e-health in de behandeling van mensen met epa

  De inzet van e-health in de behandeling van mensen met epa 14-01-2021 E-health kan alleen worden ingezet als deze individueel afgestemd is op de hulpvraag en behoefte van een deelnemer en moet worden aangeboden als blended care. Dat blijkt uit het onderzoek van Titus Beentjes aan Radboud UMC.
  Lees meer
 • Christine Brouwer 15-12-2020 Auteur: Christine Brouwer

  Deze cursus 'Omgaan met teleurstellingen' gaat helaas wel door…

  De komende periode moet ik me op mezelf gaan richten in plaats van op cliënten. In september kwam ik nog schoon uit de 'borstenbus', maar ik voelde toch wat. De huisarts verwees me door. De chirurg keek en zei: ‘50/50’. Vrijdag werd ik gebeld: foute boel.

  Lees meer
 • Christine Brouwer 19-11-2020 Auteur: Christine Brouwer

  Financiële consequenties van het zorgprestatiemodel

  In het nieuwe programma van de VVD komt eindelijk het hoge woord eruit: de marktwerking in de zorg is te ver doorgeschoven. Begin 2022 komt er een nieuw bekostigingsmodel. Om het simpeler te maken. Maar er is nog zoveel onduidelijk.

  Lees meer
tweets laden...