NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

Onze nieuwsberichten

meer berichten
NVP nieuws 27-07-2021

Bereikbaarheid NVP zomer

Van donderdag 29 juli tot en met vrijdag 14 augustus is het bureau van de NVP gesloten. We zijn telefonisch niet bereikbaar maar dringende vragen kunt u wel stellen via e-mail. In deze periode verschijnt er ook geen e-mailattendering.  Vanaf maandag 16 augustus zijn we er weer.  Wij wensen u een fijne zomer toe!  
NVP nieuws 26-07-2021

De therapeutische relatie. Meet the experts

De therapeutische relatie is het fundament onder het werk van de ggz-professional. In elke ontmoeting met de patiënt worden vaardigheden om deze relatie te hanteren aangesproken. En soms ronduit beproefd. Lemion en NVP-ACADEMY bieden u 3 exclusieve online cursusavond waarbij de focus ligt u uw persoonlijke vaardigheden.
Media 27-07-2021

Kijktip: Robert Vermeiren in Zomergasten

Zondag 1 augustus is Robert Vermeiren, hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie, te gast bij het VPRO programma Zomergasten. Hij is het boegbeeld van de Nederlandse kinderpsychiatrie, mengt zich in debatten, toont zijn eigen kwetsbaarheid én zet zich in voor kwetsbare jongeren.
Media 22-07-2021

Aandacht voor geweld tegen ggz-personeel

Met een paginagrote advertentie in diverse kranten vragen bijna 60 ggz-organisaties aandacht voor geweld in de geestelijke gezondheidszorg. De advertentie werd geplaatst naar aanleiding van een vreselijk incident bij Parnassia in Den Haag  12 juli j. waarbij een beveiliger en een medewerker werden neergeschoten. De beveiliger overleed aan zijn verwondingen.

Wetenschappelijk

meer berichten
Wetenschappelijk 19-07-2021

Jeugdtrauma seksuele minderheden vergroot de kans op psychische stoornis

Lesbische, homoseksuele en biseksuele mensen hebben vaker een traumatische ervaring in hun kindertijd dan heteroseksuele mensen. Zij hebben vaker te maken met emotionele verwaarlozing, psychische en fysieke mishandeling en seksueel misbruik en worden als kind vaker gepest. Dit verklaart deels waarom zij 2 tot 3 keer meer risico lopen om een psychische aandoening te ontwikkelen.
Wetenschappelijk 08-07-2021

Onbewuste, cognitieve processen spelen belangrijke rol bij PTSS

Naast het trauma zelf bepalen cognitieve vertekeningen (biases) en automatisch vermijdingsgedrag de ernst van Posttraumatische Stressklachten. Zo concludeert Pascal Fleurkens, gz-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog en postdoc bij Pro Persona  aan de Radboud Universiteit Nijmegen, in zijn proefschrift.
Blog meer blogs

De kracht van het narratief

Auteur: Maud Molhoek
De documentaire ‘de kinderen van Ruinerwold’ illustreert de kracht van het narratief pijnlijk helder. Zo vertelt de oudste dat hij zichzelf nog steeds dat kan aandoen wat zijn vader hem aandeed. Door impulsief te stoppen met een goed betaalde

Volg ons op twitter

tweets laden...