Wachtwoord vergeten

Kwaliteitsregister Psychotherapie


Het Kwaliteitsregister Psychotherapie is een waarborg voor kwaliteit van aanbieders van psychotherapie. Het register biedt een onafhankelijke toets van opleiding, nascholing, werkervaring en competenties van behandelaars.

De wettelijke BIG-registratie geeft aan dat een psychotherapeut bevoegd is om het beroep uit te oefenen.Een registratie in het kwaliteitsregister laat bovendien zien dat iemand bekwaam is het beroep uit te oefenen.

Met inschrijving in het kwaliteitsregister is de psychotherapeut goed voorbereid op de toekomst. Als beroepsgroep bepalen we zelf wat kwalitatief goede psychotherapie is.
 

Heeft u al een dossier in PE-online voor een ander register? Maak dan een nieuw account aan voor hetKwaliteitsregister Psychotherapie

 

 

 

 

Lees meer over
Registreren
Accreditatie
Regelingen
Tarieven
Opleidingsagenda

Herregistratie

 

 

Op 1 mei 2015 heeft de NVP het Kwaliteitsregister Psychotherapie opgericht. Met het register stelt de NVP een hogere norm voor psychotherapeutisch handelen en legt vast wie daaraan voldoen. Het register is bedoeld voor alle bij wet bevoegde aanbieders van psychotherapie (psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters). Het register is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVP.  Het Kwaliteitsregister Psychotherapie is een antwoord op diverse politieke ontwikkelingen. Het loopt vooruit op de wens van de minister om hogere eisen te formuleren voor herregistratie.