NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

Media 22-05-2024

Reacties hoofdlijnenakkoord

Diverse partijen in de ggz gaven hun reactie op het hoofdlijnenakkoord. Ze vinden het teleurstellend dat er verder in het onderhandelaarsakkoord geen aandacht is voor mentale gezondheid en zijn bezorgd over het ontbreken van financiële middelen.
Media 25-04-2024

Video over zorgstandaarden

Hoe maken zorgprofessionals, patiënten en naasten samen gebruik van zorgstandaarden? Hoe verhouden ze zich tot richtlijnen en beroepscodes? Waar staan extra hulpmiddelen? Bekijk nu de video!
Media 15-04-2024

'Verkennend gesprek'

Vanaf 2025 wordt een 'verkennend gesprek' voor mensen met psychische klachten vergoed uit het basispakket, heeft het Zorginstituut Nederland bepaald. 
Media 08-04-2024

Meer euthanasie na psychisch lijden, vaker uitgevoerd door eigen arts

Het aantal mensen dat euthanasie kreeg vanwege psychisch lijden is vorig jaar gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Dat melden de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie (RTE). In 2023 kregen de RTE 138 meldingen van euthanasie na psychisch lijden, een stijging van 20 procent. Steeds vaker voert de behandelend arts van de patiënt de euthanasie uit. 
Media 25-03-2024

Ggz-patiënt de dupe van stroeve onderhandelingen

Sinds dit jaar bieden nog maar drie verzekeraars een restitutiepolis aan, die behandelingen bij niet-gecontracteerde behandelaars vergoedt. Voor sommige ggz-patiënten wordt hun zorg daardoor onbetaalbaar. In NRC een artikel met uitleg over het belang van restitutiepolissen.  MIND pleit voor het behoud en naleving van artikel 13. In januari dit jaar bood een
1 2 3 4 5 ... » 1/30 (898)