NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

Media 14-02-2024

Praktijkonderzoek herstel

Herstel is een belangrijk onderdeel van de zorg voor mensen met een psychische aandoening. Help mee herstelondersteunende zorg te verbeteren en vul de enquête van Akwa GGZ in.
Media 16-01-2024

Podcast De wetten van Koos

Een podcast van Follow the Money over de misstanden bij Compass, een instelling die zorg biedt aan mensen met psychiatrische problemen en directeur Koos Föllings. Betrokkenen vertellen wat er achter de schermen gebeurde.
Media 14-12-2023

Bijna 1 op de 5 jongeren slachtoffer van huiselijk geweld

In 2022 zei 18% van de jongeren in dat jaar slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld. Het gaat om fysiek geweld, dwingende controle door gezinsleden en stalking door een ex-partner. De meeste slachtoffers praten wel met iemand, maar doen dit nauwelijks bij de politie of Veilig Thuis. Dit meldt het CBS.
Media 30-11-2023

Generieke module heet nu ook zorgstandaard

Op GGZ Standaarden staan standaarden die 'zorgstandaard' genoemd werden als het ging over een specifieke aandoening en 'generieke module' als het een overkoepelend thema zoals diagnostiek of zingeving betrof. Om verwarring te voorkomen noemen we generieke modules nu ook zorgstandaarden.
Media 20-11-2023

Kijktip: vierdelige serie 'Therapie'

De serie Therapie laat gesprekken tussen therapeut en cliënt zien. DeTherapeuten behandelen cliënten die in volledige anonimiteit zaken zoals trauma, angst, psychose en seks- en drankproblemen bespreken. Daarnaast delen bekende Hanneke Groenteman, Jurre Geluk, Sosha Duysker en oud-schaatser Stefan Groothuis hun ervaringen met therapie.
Media 14-11-2023

Jaarrapport 2023 Landelijke Jeugdmonitor

Het Jaarrapport Jeugdmonitor 2023 schetst aan de hand van verschillende thema’s een beeld van hoe het gaat met de jongeren in Nederland. Een van de uitkomsten is dat jongeren meer slaapproblemen en psychische klachten hebben.
Media 09-11-2023

Website Kies voor de ggz

Hoe denken politieke partijen over de ggz, mentale gezondheid en middelengebruik? Kijk voor 22 november 2023 op de website www.kiesvoorggz.nl, met informatie over standpunten op relevante maatschappelijke thema’s in de ggz en daarbuiten.
1 2 3 4 5 ... » 1/29 (865)