NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

Media 13-04-2021

Bestuurslid Akwa GGZ gezocht

Akwa GGZ zoekt een nieuw bestuurslid met een sterke verbinding met de beroepsgroepen psychologen, psychotherapeuten en aanverwante beroepsgroepen. Reageren op deze vacature kan tot 14 mei 2021
Media 08-04-2021

Blokhuis hint op extra geld voor jeugdhulp

Staatssecretaris Blokhuis denkt dat er extra geld naar de gemeenten moet om de jeugdhulpverlening te verbeteren, maar hij weet nog niet hoeveel. Maar hij vindt ook dat er ook binnen het huidige budget nog veel organisatorisch valt te verbeteren.
Media 08-04-2021

Situatie jeugd-ggz onhoudbaar

De situatie in de jeugdpsychiatrie is onhoudbaar. Dat is al jaren zo, zonder dat er veel verandert. Waarom lukt het maar niet om de lange wachttijden aan te pakken? Een artikel in Trouw over de jeugd-ggz.
Media 06-04-2021

Overdiagnoses ADHD

Trouw, Argos en De Groene Amsterdammer deden een onderzoek naar een ggz-instelling die uitsluitend gericht is op ADH-diagnostiek en behandeling van volwassenen.  Oud-werknemers beschuldigen het bedrijf van overdiagnostisering.
Media 01-04-2021

Digitale keuzehulpen voor bipolaire stoornissen en ADHD

Digitale keuzehulpen helpen zorgstandaarden toe te passen in de dagelijkse praktijk en kunnen worden ingezet om het gesprek in de behandelkamer vorm te geven. Aan de hand van verschillende vragen geeft de keuzehulp een concreet advies voor behandeling en begeleiding, gebaseerd op de inhoud van de zorgstandaarden.
Media 30-03-2021

Behandelingen prikangst nemen toe

Volgens een schatting van de Tilburg University heeft zeker 35 procent van de Nederlanders last van prikangst. De meeste mensen zetten zich eroverheen, maar bij sommigen zit de angst zo diep dat ze ervoor behandeld worden.
Media 25-03-2021

Serie artikelen problemen jeugd ggz

Het aantal tieners en jongeren dat hulp zoekt voor (ernstige) psychische problemen groeit en de geestelijke gezondheidszorg kan hen niet snel helpen. NRC besteedt in een serie van 4 artikelen aandacht aan de problemen in de jeugd-ggz. 
Media 22-03-2021

NZa: aantal verwijzingen naar de ggz neemt toe

Het aantal verwijzingen naar de geestelijke gezondheidszorg was de afgelopen weken hoger dan verwacht. Het is mogelijk dat patiënten die eerder niet werden verwezen nu alsnog een verwijzing krijgen. Dit blijkt uit de analyse van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op basis van de cijfers van ZorgDomein.
Media 09-03-2021

Nieuwe reeks webinars over het zorgprestatiemodel

In april en mei 2021 organiseert het programma ZPM een nieuwe reeks webinars over het zorgprestatiemodel (ZPM). De webinars vinden plaats op 20 april, 17 mei en 25 mei. De volgende thema’s komen in ieder geval aan bod: Dinsdag 20 april om 14.30 uur: Prestaties, setting en tarieven Maandag 17 mei om 10.00 uur: Zorgvraagtypering Dinsdag 25 mei om 14.30 uur: Beroepen in
Media 09-03-2021

Initiatiefwet: zelfmoordpreventie moet wettelijke taak worden

De overheid moet wettelijk verplicht worden om zich in te zetten voor zelfmoordpreventie. De zes ondertekenaars willen onder meer dat het bestaan van een gratis hulplijn voor mensen met suïcidale gedachten wettelijk wordt vastgelegd. Ook gemeenten moeten zich inzetten om zelfdodingen te voorkomen, zeggen zij, als aanvulling op het landelijke beleid. De ChristenUnie kwam met een
Media 04-03-2021

Patiënten positief over digitale behandeling

Een groot deel van de behandelde ggz- patiënten in de regio Utrecht heeft positieve ervaringen met digitale zorg. Van deze mensen wil ruim de helft (ook) digitaal zorg blijven ontvangen na de coronapandemie. Dat blijkt uit onderzoek van Altrecht, GGz Centraal en het UMC Utrecht.
1 2 3 4 5 ... » 1/15 (432)