Wachtwoord vergeten

Jan Mokkenstorm Prijs 2020

Jan Mokkenstorm Prijs 2020 29-06-2020

10 september 2020, op Wereld Suïcide Preventie Dag reikt 113 Zelfmoordpreventie de Jan Mokkenstorm Prijs uit, een talent-aanmoedingsprijs voor een onderzoeker die met zijn of haar onderzoek heeft bijgedragen aan het terugdringen van zelfmoord in Nederland. 

Bent of kent u een junior onderzoeker of promovendus die hiervoor in aanmerking komt? Stuur een motivatie met geschreven publicatie(s) voor 15 augustus 2020 naar K.vandenBerg@113.nl

De prijs
113 Zelfmoordpreventie en Suicide Research the Netherlands (SURE-Net) reiken de prijs dit jaar voor de eerst keer uit uit aan een aansprekend praktijkvoorbeeld of onderzoek dat bijdraagt aan het verminderen van zelfmoord in Nederland. De jaarlijkse prijs gaat ene jaar naar een praktijkvoorbeeld en het andere jaar naar een onderzoek.

Jan Mokkenstorm
8 juli 2019 overleed Jan Mokkenstorm, psychiater en oprichter van 113 Zelfmoordpreventie. Jan had één duidelijke missie: een land waarin niemand eenzaam of radeloos sterft door zelfmoord. Hij ging voor die missie niets uit de weg. Op inspirerende, doortastende, creatieve en volhardende wijze zette hij suïcidepreventie in Nederland duurzaam op de kaart. Zijn hoopvolle boodschap inspireert ons en zoveel anderen om met zijn levenswerk door te gaan.

Wie beoordeelt?
De jury van de Jan Mokkenstorm Prijs voor aansprekend onderzoek bestaat uit de voorzitter van bestuur van SURE-Net (Prof. Dr. Aartjan Beekman), MT leden van SURE-Net (mr. Merijn Eikelenboom, dr. Wouter van Ballegooijen, dr. Renske Gilissen), Prof. Dr Jan Smit en Nicole Kwaks (vrouw van Jan Mokkenstorm). Juryleden zullen niet onderzoekers of promovendi van de eigen onderzoeksgroep beoordelen, maar verlaten dan tijdelijk de vergadering.

Wat kan je winnen?
Een persoonlijke prijs van 500 Euro en een beeldje.

Wat zijn de deelnemerscriteria?

  • Je bent junior onderzoeker of promovendus/promovenda.
  • Je onderzoek is opgeschreven in een wetenschappelijk artikel (dat hoeft nog niet gepubliceerd te zijn).
  • Je bent eerste auteur van dit artikel.

Wat zijn de beoordelingscriteria?

  • Het onderzoek is van goede wetenschappelijke kwaliteit.
  • Het onderzoek heeft de potentie om zelfmoord in Nederland te verminderen.

Bron: 113 « Terug naar overzicht