Wachtwoord vergeten

Jonge ervaringsdeskundigen lanceren MIND Young Studio

Jonge ervaringsdeskundigen lanceren MIND Young Studio 06-06-2019

Vier jongeren die zelf te maken hebben (gehad) met psychische problemen lanceren het online platform MIND Young Studio om andere jongeren te helpen om te gaan met hun psychische problemen en het taboe hierop te doorbreken.

De jongeren, die zelf ervaring hebben met onder meer depressie, angst en burn-out, publiceren series op Youtube en Instagram om jongeren bijvoorbeeld te vertellen wat er nu écht waar is over psychische klachten. Ook duiken ze in hun eigen verleden en praten over hun ervaringen. Met behulp van andere jongeren, psychologen, psychiaters en BN-ers doorbreken ze het taboe op het praten over psychische problemen, leggen uit wat wel en niet waar over psychische problemen en doen ze onder meer verslag van het MIND event Last Man Standing op 22 juni a.s.

VU Amsterdam onderzoekt effectiviteit MIND Young Studio
Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam gaan de komende tijd onderzoeken of de MIND Young Studio inderdaad jongeren op de juiste manier en via de juiste kanalen bereikt. Middels gesprekken met jongeren wordt een beeld gevormd van de impact van de video’s op jongeren.

Meer informatie over de jongeren en over MIND Young Studio is te vinden op Instagram en Youtube.

Bron en lees meer: Wij zijn Mind« Terug naar overzicht