NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

Christine Brouwer
Auteur: Christine Brouwer
19-12-2022

Getriggerd door triggerpoints

Wat was het een mooie dag, 9 december in de Beurs van Berlage! Zo fijn om na twee jaar corona weer bij elkaar te kunnen zijn! En wat een actueel thema: verhalen over leven. Hulde voor de congrescommissie! Want het kan niemand zijn ontgaan: verbinden, er zijn voor elkaar, is ‘superhot’, na twee jaar afstand houden.

Zo laat Dirk de Wachter* veelvuldig van zich horen. Hij schreef een nieuw boek Vertroostingen, is onder meer in februari bij de RINO Groep op het congres ‘De mens in de behandelkamer’. Samen met Manu Keirse schreef hij het boek Goed leven. Met kwetsbaarheid en beperking. En ook Jim van Os sprak vorige week over liefde en aandacht bij ‘onze’ Coen Verbraak in de Publieke Tribune.

Triggerpoints
In de verhalen van de geïnterviewden op de Dag van de Psychotherapie kwam mooi aan de orde hoe onze ervaringen onze levens ordenen. Floortje Scheepers sprak in de ochtend over triggerpoints. En dat gaf stof tot nadenken. Wij hebben immers allemaal onze ‘mental make-up’ en onze mentale balans, met onze krachten en kwetsbaarheden. Tot het leven langskomt. 

Draken verslaan
Bij tijd en wijle gebeuren er dingen die ons uit balans brengen, soms zelfs meerdere dingen tegelijkertijd. Soms in onze intieme relaties (zoals een echtscheiding), soms met ons lichaam (ziekten), soms op ons werk (gepest worden, ontslag) soms in de maatschappij (pandemie, toeslagenaffaire, oorlog). En dan raken we uit balans. Afhankelijk van onze ‘mental make- up’ gaan we dan middelen gebruiken, worden we depressief, krijgen we paniek, of gaan we heel hard sporten. Of gaan we praten, en er een verhaal van maken waar we wat mee kunnen, zoals Silvia Pol ons op het congres zo mooi liet zien. Leren we metalliseren wat er gebeurd is, zoals Carla Sharp vertelde. En leren we, zoals Sabine Vermeire dat in de middag zo prachtig verwoordde, om onze draken te verslaan.

Uit balans
En wat nou zo leuk is: therapeuten zijn ook mensen en krijgen ook te maken met het leven. Met hun eigen leven en met de levens van onze cliënten. Ook wij raken soms uit balans door het leven. Zelfs al hopen we nog zo hard dat we, doordat we ons druk maken over andermans levens, ons niet bezig houeven houden met onze eigen kwetsbaarheden. Die illusie had ik in ieder geval, al wist ik best dat het een illusie was.

Leertherapie en zorgzelfplan
En om een beetje fris te kunnen functioneren in de behandelkamer is het handig om je bewust te zijn van je eigen mentale kwetsbaarheden. En niet alleen tijdens de opleiding. Het leven gaat ook door na de opleiding dus onze triggerpoints kunnen ook dan getriggerd worden. Het indrukwekkende artikel van Janie van Dijk et al over het belang leertherapie (Tijdschrift voor Psychotherapie 6, 2022) sloot daarmee ook mooi aan bij het thema van de Dag van de Psychotherapie. En ik bepleitte al eerder dat een goed zelfzorgplan zou moeten worden opgenomen in de herregistratie-eisen van de BIG-beroepen in de ggz en voor het nieuwe beroep kp-pt een leertherapie- abonnement.

Leven terug in de opleiding
Ook wil ik een lans breken om ‘het leven’ terug te brengen in de opleiding. We leren in die jaren van alles over stoornissen maar leren nauwelijks om over het leven te praten. Wat denkt een leek bij een psychotherapeut? Daar kan ik wel mee praten over de dood, seks, en suïcide. Maar bij het laatste wordt al snel de crisisdienst ingeschakeld en wordt de cliënt overgedragen. En ja, dat is belangrijk. Maar ook het gesprek durven aangaan met je cliënt is belangrijk en je daar gemachtigd toe te voelen omdat je daar training in hebt gehad. Voor de dood geldt: rouw is geen vergoede zorg. En als iemand ziek is, dan hoort hij of zij in het ziekenhuis. Praten over seks? Dat doet de seksuoloog. Freud zou zich omdraaien in zijn graf.

Taboes bespreken
We moeten taboes be-spreken, we hoeven ze niet te door-breken. De dood, doodsangst, een doodswens, een wens tot leven, seks te willen maar daar blokkades in ondervinden, het zijn wereldwijd voor iedereen triggerpoints. Kijk maar naar literatuur, films, toneel en muziek.

En daarom, lieve collega’s, beste psychotherapeuten: blijf voor jezelf zorgen! Alleen dan kan je namelijk goed voor je cliënten blijven zorgen. En praat over meer dan alleen over stoornissen. Praat over het leven!

*Na jarenlang anderen bijgestaan te hebben, kreeg Dirk de Wachter vorig jaar zelf te maken met een levensbedreigende ziekte. Op 5 januari vertelt hij wat hij geleerd heeft over troost, hoop, kwetsbaarheid en verbinding met de ander. Log in op het ledennet voor de ledenkorting!
Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
 • Commenter
  07-06-2023 om 07:21
  Hoe ik mijn ex-man terugkreeg nadat hij mij en onze kinderen had verlaten ”Ik stel voor dat je mijn getuigenis leest. Ik ben Regina Brian, ik ben zo opgewonden dat mijn man terug is nadat hij me verliet voor een andere vrouw. Mijn man had een affaire met een collega en ik hou zo veel van mijn man, maar hij bedroog me met zijn collega en dit meisje, denk ik, gebruikt hekserij of zwarte magie op mijn man om ervoor te zorgen dat hij me gaat haten en het was zo kritisch en zonder beroep, ik roep dag en nacht tot God om mij hulp te sturen om mijn man terug te brengen! Ik was echt van streek en had hulp nodig, dus ik zocht online naar hulp en kwam een website tegen die suggereerde dat Dr. Sunny haar man snel kon helpen vinden. Dus ik had het gevoel dat ik het moest proberen. Ik nam contact met hem op en hij vertelde me wat ik moest doen en ik deed het, en toen sprak hij een liefdesbetovering voor me uit. 48 uur later belde mijn man me echt en zei hem zoveel tegen me, oh mijn god! Ik was zo blij, en vandaag ben ik weer blij met mijn man en we leven gelukkig samen en ik bedank de krachtige caster DR SUNNY, hij is zo krachtig en ik besloot mijn verhaal hier te delen. als je hier bent en je geliefde weigert of je man verhuist naar een andere vrouw, huil dan niet meer, neem nu contact op met DR SUNNY voor hulp. Hier is zijn contactpersoon, stuur hem een e-mail drsunnydsolution1@gmail.com Je kunt ook WhatsAppen op +2348082943805
 • Commenter
  09-04-2024 om 08:23
  Mijn 20-jarige huwelijk, gezegend met vier kinderen, stond op het punt uiteen te vallen omdat mijn liefhebbende echtgenoot zei dat hij onze verbintenis beu was en zonder reden wilde scheiden. Ik wist dat er iets mis was, dus na 3 maanden zoeken en veel teleurstellingen ging ik op zoek hulp van andere mensen. Eindelijk ontmoette ik DR. SUNNY, een spirituele man die door zijn goden is gezegend met een bovennatuurlijk vermogen om verschillende problemen in het leven op te lossen. Ik legde hem mijn situatie uit en hij stelde mij enkele vragen die ik eerlijk beantwoordde. DR. SUNNY vertelde me wat het probleem was en vertelde me wat ik moest doen. Ik volgde al zijn instructies op en na een week kwam mijn man weer thuis. twee maanden buiten gebleven en de scheidingspapieren verscheurd en vandaag leven we vredig thuis. Als u ergens last van heeft in uw leven en u een snelle en betrouwbare oplossing wilt, neem dan contact op met DR SUNNY en u zult een reden hebben om uw getuigenis te delen, net als ik. Neem contact op met Whatsapp: +2348082943805 of e-mail hem..drsunnydsolution1@gmail.com
 • Commenter
  09-04-2024 om 14:19
  Ik weet niet zeker of ik het zonder jou had kunnen doen. Ik nam contact op met een echte spreukenmaker die me hielp het hart van mijn man te veranderen zodat hij weer van me hield en me weer wilde, en dat deed hij echt, en nu zijn we samen heel gelukkig. Mijn man verliet me voor een andere vrouw. Dit was slechts 5 jaar van ons huwelijk. Het meest pijnlijke is dat ik zwanger was van ons tweede kindje. Ik wilde hem terug. Ik deed alles wat binnen mijn bereik lag om hem terug te brengen, maar alles was tevergeefs. Ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem had. Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften, maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriendin en zij stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukenmaker die me kon helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen. Ik had geen andere keuze dan het te proberen. Ik heb de spellcaster Dr. Sunny een bericht gestuurd en hij verzekerde me dat er geen probleem was en dat alles binnen 48 uur in orde zou zijn. Hij sprak de spreuk uit en verrassend genoeg belde mijn man me 48 uur later. Ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige wat hij zei was dat hij zoveel spijt had van alles wat er was gebeurd. Hij wilde dat ik bij hem terugkwam. Hij zei ook dat hij zoveel van mij hield. Ik was zo blij en ging naar hem toe. Zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Dankzij dokter Sunny. als je hier bent en je geliefde wijst je af, of als je man naar een andere vrouw is verhuisd, huil dan niet meer, neem nu contact op met Dr.Sunny voor hulp. Hier zijn contactpersoon. WhatsApp hem: +2348082943805, E-mail hem op: drsunnydsolution1@gmail.com
 • Commenter
  19-04-2024 om 01:18
  Mijn man van 3 jaar heeft het vorige week uitgemaakt. Ik at en praatte met niemand, ik huilde veel, ik was zo depressief en gestresst dat ik door alle stress en depressie in het ziekenhuis belandde. Op een dag was ik op internet op zoek naar liefdestips omdat ik heel veel van hem hou, om hem geef en ik wil dat we weer samen zijn als stel. Ik vond een machtige man genaamd Dr. Sunny die zoveel relatieproblemen oploste... dus ik nam contact met hem op en legde hem alles uit. Vervolgens vertelde Dr. Sunny me dat hij binnen 48 uur contact met me op zou nemen nadat hij me had geholpen met de verzoeningsspreuk. Het werkte perfect zoals beloofd en Alexandra kwam terug en begon me te vragen hem terug te accepteren. Ik ben zo blij nu Dr. Sunny heeft gedaan wat hij beloofde. Neem contact op met Dr. Sunny, want het is 100% gegarandeerd en effectief. E-mail hem op (drsunnydsolution1@gmail.com of op hem WhatsApp-nummer +2348082943805
 • Commenter
  26-04-2024 om 23:23
  Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
 • Commenter
  21-05-2024 om 12:53
  Mijn beste vrienden online, mijn naam is Amanda Stepfan. En ik woon in de VS, Ohio, ik moet deze wonderbaarlijke getuigenis afleggen, die tot nu toe zo ongelooflijk is. Ik had twee jaar geleden een probleem met mijn ex-man, wat leidde tot onze breuk. Ik was mezelf niet meer, ik voelde me zo leeg van binnen, mijn liefdes- en financiële situatie werd erger, totdat een goede vriend van mij me vertelde over een spreukenmaker die haar ook bij hetzelfde probleem hielp. Hij heet DR. IGE. Ik e-mail de speller en ik vertelde hem mijn probleem en ik deed wat hij van me vroeg, om het lange verhaal kort te maken. Voordat ik wist wat er aan de hand was, belde mijn man me nog geen twee dagen en vertelde me dat hij bij me terug zou komen. Ik was zo blij dat hij weer bij me was. Het meest interessante deel van het verhaal is dat ik zwanger ben. Dankzij DR. IGE, voor het redden van mijn huwelijk en voor het redden van dat van anderen. Ga door met je goede werk. Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met de grote spreukenmaker. e-mailadres: drigeajayi@gmail.com. neem contact met hem op via WhatsApp +2348130035939
 • Commenter
  21-05-2024 om 21:52
  Ik ben al meer dan tien jaar samen met mijn man en toen hij wegging, was het niet zo gemakkelijk voor mij. Ik hou zoveel van mijn man en ik heb de hoop niet verloren. Ik zocht overal naar hulp totdat ik zoveel getuigenissen zag over hoe Dr. Ilekhojie zoveel mensen heeft geholpen en ik besloot hem op de proef te stellen... Ik nam contact met hem op en legde het hem uit. Hij zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken dat hij me zou helpen bij het verzoenen met Alex en dat hij naar huis zou terugkeren. Hij voerde een ritueel uit om ons te herenigen en na twee dagen begon Alex, die weigerde mijn telefoontje aan te nemen, herhaaldelijk te bellen en smeekte om naar huis terug te keren. Het is nu drie maanden geleden en het wordt steeds beter, zoals Ilekhojie beloofde. Hij is de meest eerlijke helper die ik heb ontmoet. Je kunt contact met hem opnemen en het zelf zien. WHATSAPP/BELLEN via +2348147400259 of e-mail gethelp05@gmail.com
 • Commenter
  23-05-2024 om 09:09
  Ik ben Safina Carlos uit Duitsland. Ik zie hoe mensen op internet praten over de machtige man genaamd Dr.Oba, hoe hij verbroken relaties en huwelijken herstelde. Dus nam ik contact met hem op voor hulp om mijn man voor mij terug te brengen na 9 jaar scheiding. Na 24 uur werken kwam mijn man thuis en vroeg om mijn vergeving. Dr. Oba is krachtig. Iedereen zou me moeten helpen hem te bedanken. Neem contact op met Dr.Oba, als je enige vorm van hulp nodig hebt, zijn WhatsApp is: +27 73 714 4115. En e-mail: obasolutiontemple@gmail.com Ik deel mijn getuigenis als teken van waardering. Bedankt dokter Oba. Alsjeblieft, iedereen op dit forum zou me moeten helpen hem te bedanken voor het terugbrengen van mijn ex-man met zijn krachten.
 • Commenter
  23-05-2024 om 20:00
  Ik zat nog op de universiteit toen ik mijn verloofde ontmoette. We hebben een hele tijd een relatie gehad en samengewoond en onze relatie werd goedgekeurd door onze ouders. We konden het goed met elkaar vinden en alles was perfect. Hij reisde af voor een training en sindsdien is het nooit meer goed met ons gegaan. Hij had daar een ontmoeting met een dame en hij heeft de neiging veel te hebben toegewijd aan wat ze deelden en mij buiten beeld te hebben gelaten. Ik heb alles gedaan wat ik kon om het probleem op te lossen, maar niets werkte totdat ik over Dr. Isikolo hoorde. Ik nam contact met hem op en legde uit wat ik doormaakte en hij beloofde te helpen, wat hij deed zoals beloofd. Ik volgde de instructies op die hij me gaf en hij loste het probleem op dat ik had met mijn verloofde en nu is hij terug bij mij en gaan we over een maand trouwen. Allemaal dankzij Dr. Isikolo. Neem nu contact met hem op als je hulp nodig hebt. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com of sms hem via WhatsApp op +2348133261196
 • Commenter
  24-05-2024 om 23:23
  Ik wist nooit dat er een mogelijkheid was om mijn ex-man terug te krijgen totdat ik dokter Ilekhojie ontmoette. Na mijn scheiding heb ik het heel zwaar gehad. Ik was er kapot van en kon me niet eens concentreren op mijn werk. Ik nam contact op met zijn vrienden en familie om ons te helpen, maar ondanks grote inspanningen van hen luisterde hij niet. Ik was gebroken omdat ik mezelf met niemand anders kon zien, aangezien mijn man mijn eerste en enige liefde was. Dus moest ik hulp zoeken bij dr. Ilekhojie, die mij werd aanbevolen door een vriend van mijn werk. Hij voerde een verzoeningsritueel uit dat alles totaal veranderde en het was overweldigend. Zijn woorden zijn zijn plicht en hij faalt nooit als hij resultaat belooft. Mijn man belde plotseling en vertelde me dat hij onze liefde nog een kans wil geven en het zijn weer vier maanden van liefde en geluk geweest. Doe geen moeite om ergens anders hulp te zoeken. Neem nu contact met hem op. Zijn e-mail: gethelp05@gmail.com of WhatsApp: +2348147400259
 • Commenter
  28-05-2024 om 15:13
  Het doet mij plezier om hier te zijn om een woord van dank te zeggen aan Dr. Isikolo.   Ik had nooit gedacht dat ik mijn huwelijk weer zou kunnen zien werken, ondanks het feit dat alles me al tegenwerkte. Dr. Isikolo kwam me te hulp. Ik had een probleem thuis waardoor mijn man wegging en ik was al zwanger en het werd moeilijk voor mij om zonder hem in mijn leven om te gaan. Zijn familie steunde me de hele tijd, maar niemand kon helpen ons weer te herenigen, behalve dokter Isikolo die reageerde op het moment dat ik de hulp het meest nodig had. Hij loste het probleem op en mijn man keerde net na 48 uur terug naar huis omdat hij nog steeds met mij in dezelfde stad woonde. Het is best verbazingwekkend als je hulp vindt op een plek waarvan je het minst dacht dat je hulp kon krijgen. Nogmaals bedankt Dr. Isikolo voor alles wat u doet om mensen te helpen die dringend hulp nodig hebben.  E-mail hem isikolosolutionhome@gmail.com of Whatsapp hem op +2348133261196
 • Commenter
  28-05-2024 om 15:20
  Ik had een probleem thuis waardoor mijn man meer dan een maand wegging. Ik was al zwanger en het werd moeilijk voor mij om het hoofd te bieden zonder hem alleen in huis. Hij nam mijn telefoontjes of telefoontjes van zijn familie niet aan, wat mijn hart brak. Mijn man is de eerlijkste man die ik ken en ik heb hem onrecht aangedaan door zijn inspanningen voor ons jonge gezin niet te waarderen. Ik begon hulp te zoeken en vond dr. Ilekhojie die mij troostte en vroeg om een ​​herverbindingsritueel uit te voeren om vrede tussen ons te sluiten. Hij adviseerde me ook om meer empathie te tonen voor mijn man en vertelde me dat ik geluk heb dat ik hem heb. Het is best verbazingwekkend als je hulp vindt op een plek waarvan je het minst dacht dat je hulp kon krijgen. Zijn ritueel werkte voor ons en mijn man kwam binnen 3 dagen terug en ik heb een tweede kans om de dingen beter te doen met mijn man. Bedankt dokter Ilekhojie voor alles wat u doet om te helpen. Zoek hem op. E-mail hem gethelp05@gmail.com of WhatsApp hem op +2348147400259
 • Commenter
  29-05-2024 om 20:53
  DIT IS EEN ECHTE LEVENERVARING VAN MIJ. In het jaar 2021 verliet mijn man mij en mijn zoon voor een andere vrouw. Mijn depressie begon en het leven was moeilijk voor mij en mijn zoon. Vorige maand vond ik de contactgegevens van DR.OBA. In de krant zag ik een bericht waarin iemand ook zijn goede werk waardeerde. Ik nam contact met hem op voor hulp om mijn man mee te nemen rug. Na 24 uur kwam mijn man, die 3 jaar geleden vertrok, bij mij terug en nu zijn we elke dag met meer liefde samen. Neem contact op met DR. OBA op zijn WhatsApp-nummer: +27 73 714 4115. En e-mail: obaasolutiontemple@gmail.com. Rosa Harrison Uit België
  • Commenter
   30-05-2024 om 23:15
   In 2024 werd bij mij het herpesvirus vastgesteld en ik heb alle mogelijke middelen geprobeerd om te genezen, maar alles was tevergeefs totdat ik op een gezondheidsforum een ​​bericht zag over een kruidengeneesmiddel om allerlei ziekten te genezen, waaronder het herpesvirus. In eerste instantie twijfelde ik of het echt was, maar ik besloot het eens te proberen. Toen ik contact met hem opnam, zei hij dat het echte Korea-service zou worden verzonden. Het kruidengeneesmiddel kreeg ik binnen twee weken. Ik volgde de instructies op. Het werkt. als magie als iemand hier ook zijn hulp nodig heeft, neem dan contact met hem op via e-mailsolutiontempledrogugu@gmail.com of WhatsApp+2347011196745
 • Commenter
  31-05-2024 om 11:23
  De huwelijkscrisis waar ik doorheen ging kwam ten einde toen Dr. Isikolo erbij betrokken raakte. Net als alle andere koppels hadden we onze meningsverschillen en ik zorg ervoor dat ik mijn best deed om haar goed te leiden, voor haar en mijn kinderen te zorgen en hen ook te beschermen. We hebben allebei offers gebracht om ervoor te zorgen dat we de vakbond overleefden, totdat ze zich begon te gedragen en opzettelijk zoveel ruzie met mij had. Het huis werd onaangenaam voor alle anderen, inclusief mijn kinderen. Ze werd gemanipuleerd door een vriendin die gescheiden was en ook mijn huwelijk wilde ruïneren. Ik moest contact opnemen met Dr. Isikolo en hij reageerde en deed zijn best om de problemen te beëindigen.Hij herstelde de liefde en verbinding tussen ons en ik kan nu zien dat de illusie die mijn vrouw had, is weggenomen en dat ze nu een betere vrouw is. Het resultaat van wat Dr. Isikolo voor mij deed, dat zich na twee dagen manifesteerde, was wat mij verbaasde. Ik en mijn huishouden blijven dankbaar.Ik doe een beroep op iedereen die hulp nodig heeft bij het oplossen van hun relaties en huwelijksproblemen om contact op te nemen met Dr. Isikolo, omdat de oplossing zeker is. Zijn e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com of sms hem op WhatsApp op +2348133261196
 • Commenter
  31-05-2024 om 23:45
  Ik heb een paar jaar aan de loterij meegedaan voordat ik trouwde en heb nog nooit een groot bedrag gewonnen. Ik bleef meedoen aan de loterij, maar kon niet meer dan $ 500 winnen totdat ik werd voorgesteld aan Dr. Ilekhojie, een sterke man. Ik praatte met hem op zijn Whatsapp-nummer +2348147400259 en vertelde hem wat een puinhoop mijn leven is geworden. Hij moedigde me aan en beloofde een geluksritueel voor me uit te voeren dat mijn kansen op het winnen van een tastbaar bedrag zal vergroten. Dr. Ilekhojie gaf mij specifieke instructies die ik volgde terwijl hij het ritueel voorbereidde dat de cijfers onthulde waarmee ik $ 400.000 won en dit alles gebeurde een week nadat ik met Dr. Ilekhojie begon te praten. Ik heb de 30% betaald die hij mij vroeg aan de daklozen te geven en ik verzoek u dringend het met volledig vertrouwen te proberen
 • Commenter
  05-06-2024 om 17:03
  Hoi piepers. Mijn naam is Nora Bouman en ik heb moeilijke en vreselijke ervaringen gehad in mijn vorige relaties en ik heb inderdaad gewacht tot ik mijn man ontmoette en nadat we elkaar hadden ontmoet, werden we verliefd en trouwden. Na twee jaar van onze vakbond veranderde hij en begon zich raar te gedragen en verliet uiteindelijk mij en onze zoon. Ik deed alles wat ik kon om hem terug te krijgen, maar alles was vruchteloos. Ik kwam in contact met de opmerkingen en wat iedereen zei over Dr. Isikolo. Ik nam contact met hem op en hij reageerde en gaf me zijn uiterste best en steun om mijn huwelijk weer te laten slagen. Hij was degene die mij liet weten dat mijn man door een andere vrouw van mij was afgenomen en hij sprak een liefdesreüniespreuk uit die ons weer bij elkaar bracht en hij kwam terug naar huis, naar mij en mijn zoon. Niemand heeft gelogen over Dr. Isikolo en zijn goede werken. Mijn man kwam 48 uur nadat hij het werk had gedaan, zoals beloofd, thuis. Neem nu contact met hem op en u kunt er zeker van zijn dat hij u zal helpen. Je moet hem nu een e-mail sturen via: isikolosolutionhome@gmail.com of hem een ​​sms sturen via WhatsApp op +2348133261196
 • Commenter
  06-06-2024 om 22:16
  Toen ik Dr. Ilekhojie's contactgegevens online vond. Het duurde even voordat ik op een punt kwam waarop ze helemaal kapot was om te beseffen dat ze hem moest vertellen wat ze in mijn huwelijk had meegemaakt. Ik maakte een oorlogskamer in mijn slaapkamerkast en ging rechtstreeks naar de Bron! Het werd vaak moeilijk; Mijn man was nog steeds thuis en niet ondersteunend en wilde nog steeds scheiden, maar hij wist dat het weinige dat hij had mij en mijn dochter zou onderhouden. Toen, afgelopen zaterdag, plotseling, bracht Dr. Ilekhojie's verzoeningsspreuk hem in een positie om te beslissen of hij ons zou verlaten of aan ons huwelijk zou werken. Alleen vanwege het verzoeningsritueel zei hij dat hij nog steeds wilde trouwen en annuleerde hij het contract voor een huis dat hij op het punt stond te kopen in Hemet, Californië! In feite is niets onmogelijk met Dr. Ilekhojie's verzoeningsspreuk. Geef nooit op!" neem contact op met Dr. Ilekhojie als u problemen heeft in uw huwelijk. Stuur een e-mail naar gethelp05@gmail.com of neem contact op met zijn telefoonnummer +2348147400259
 • Commenter
  12-06-2024 om 14:56
  Mijn man met wie ik 23 jaar lang mijn leven heb opgebouwd, liet mij en de kinderen zonder een woord achter. Alles stortte op mij neer en ik nam contact op met onze dierbaren en niemand kon helpen. Er kwam een ​​tijd dat hij de scheiding aanvroeg, zelfs toen we geen problemen hadden of ooit ruzie hadden gemaakt over iets rampzaligs. Dr. Isikolo kwam mij te hulp en loste het probleem op dat ik met mijn man had. Hij bracht ons weer bij elkaar en keerde naar huis terug. Het leven is inderdaad mysterieus en ik had nooit gedacht dat ik zou ervaren wat ik heb meegemaakt, maar allemaal dankzij Dr. Isikolo die voor mij werkte en mij verzekerde van de positieve resultaten na 48 uur, die inderdaad uitkwamen zoals hij beloofde. Hij kan uw problemen net zo goed oplossen als u nu contact met hem opneemt.Stuur hem een ​​sms via WhatsApp op +2348133261196 of e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com
 • Commenter
  13-06-2024 om 15:32
  Ik had zoveel kleine ruzies en ruzies om tussen de liefde die we als gezin hadden te komen. Ik was altijd boos om kleine dingen die er niet toe deden. Ik liet mijn emoties de overhand krijgen en bleef permanent uit de buurt van haar en mijn kinderen. Het werd erger toen ze een andere man begon te zien en ik wist er niets van. Ik verwaarloosde haar en dreef haar in de armen van een andere man. Later kwam ik erachter wat er allemaal aan de hand was en besloot ik hulp te zoeken om mijn huwelijk te herstellen. Ik realiseerde me dat ik het probleem was, ook al was het te laat. Een vriend van mij op het werk bracht me in contact met Dr. Ilekhojie, die me verzekerde dat mijn vrouw nog steeds van me houdt en terug wilde komen. Hij hielp me een verzoeningsritueel uit te voeren dat ons huwelijk in minder dan een week herstelde. Zoals hij zei, zal het onze verloren verbinding herstellen en dat deed het. Bedankt Dr. Ilekhojie. Breng hem in contact als je problemen hebt. Stuur hem een ​​e-mail: gethelp05@gmail.com of WhatsApp hem op: +2348147400259
 • Commenter
  15-06-2024 om 17:31
  Nadat ik en mijn man waren getrouwd, zijn we naar een andere stad verhuisd en hebben we allebei een baan gekregen en zijn we gaan werken en gelukkig samenleven. We hebben nooit problemen gehad totdat een collega van hem er alles aan deed om de aandacht van mijn man te trekken. Ik wist de hele tijd nooit wat er aan de hand was, totdat hij begon uit te slapen en excuses te verzinnen. De dingen liepen uit de hand en uiteindelijk stopte hij met het voorzien in mijn behoeften. Ik wist op dat moment dat ik hulp nodig had, dus nam ik contact op met dokter Isikolo en legde hem alles uit. Hij vertelde me alles wat er gaande was en beloofde de problemen voor mij op te lossen, wat hij ook deed. Hij sprak een liefdesreüniespreuk voor mij uit die mij en mijn man herenigde en hij begon de man te worden van wie ik altijd van hem hield, net na 48 uur dat dokter Isikolo voor mij werkte. We zijn nu allebei gelukkig en zonder dokter Isikolo zou dit niet mogelijk zijn geweest.Neem contact met hem op als je hulp nodig hebt.Zijn e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com of sms hem via WhatsApp op +2348133261196.
 • Commenter
  18-06-2024 om 23:33
  Ik ontmoette mijn man toen we studeerden. We gingen een hele tijd met elkaar uit en woonden samen en het was allemaal liefde en gelukzaligheid terwijl we allebei onze dromen bouwden. Het werd erg lastig toen hij voor een workshop reisde en daar zes maanden bleef. Hij veranderde toen hij op bezoek kwam en ik ontdekte dat hij iemand anders in Ohio had en dat hij het serieus meende. Het brak me omdat ik zoveel van mijn man hield en er alles aan zou doen om hem weer alleen voor mezelf te hebben. Ik moest contact opnemen met dokter Ilekhojie, die mijn tante in het verleden hielp, en ik volgde de instructies op die hij mij gaf en herstelde mijn huwelijk. Mijn man kwam vorige week terug en ik zag een bericht tussen hem en deze dame en hij vertelde haar dat ze weg moest blijven omdat hij zich op ons huwelijk wilde concentreren en kinderen wilde krijgen. . Allemaal dankzij deze geweldige dokter Ilekhojie die ik via mijn tante heb leren kennen. Bekijk hier zijn gegevens als u ooit zijn hulp nodig heeft. E-mail: gethelp05@gmail.com of neem contact op met zijn telefoonnummer +2348147400259
 • Commenter
  20-06-2024 om 22:49
  I met my husband while we were in college. We dated for quite a long time and cohabited and it was all love and bliss while both building our dreams. Things become very awkward when he travelled for a workshop and stayed for 6 months. He changed when he visited and i found out that he was seeing someone else in Ohio and he was serious with her. It broke me because i loved my husband so much and would do anything to have him back to myself alone. I had to reach out to Dr Ilekhojie who helped my aunt in the past and I complied with the instructions he gave me and repaired my marriage. My husband returned last week and i saw a message between him and this lady and he told her to stay away as he wants to focus on our marriage and start having kids. . All thanks to this great Dr Ilekhojie who i met through my aunt. Se his details here if you ever need his help. Email: gethelp05@gmail.com or contact his phone number +2348147400259
 • Commenter
  21-06-2024 om 12:16
  Ik heb nooit geweten dat mensen zo aardig, onbaatzuchtig en geweldig konden zijn totdat DR. ISIKOLO mij hielp met mijn huwelijksproblemen. Mijn verbintenis met mijn man duurde nog geen jaar toen we problemen begonnen te krijgen. Het kwam zo vaak voor dat ik in een depressie terechtkwam en ermee bleef worstelen. Tegelijkertijd verliet mijn man me en beloofde nooit meer terug te komen. Ik wist op dat moment niet wat ik met mijn leven aan moest. Ik moest blijven zoeken naar hulp totdat DR. ISIKOLO mij te hulp kwam. Nadat hij het nodige overleg had gepleegd, werd het mij duidelijk dat de ex-minnaar van mijn man hem bleef manipuleren zodat zij hem terug kon krijgen. Ik kreeg van DR ISIKOLO te horen wat ik moest doen en met alle zekerheid moest ik het resultaat na 2 dagen krijgen, waaraan ik voldeed en hij hielp me en het resultaat was zo geweldig. Nu is mijn man terug bij mij en zijn we in warmte en geluk zwanger van ons eerste kind. als je soortgelijke of liefdesproblemen hebt, sms hem dan gewoon via Viber/WhatsApp +2348133261196 of e-mail hem via: isikolosolutionhome@gmail.com
 • Commenter
  21-06-2024 om 23:11
  How I Got My Ex Husband Back........... I am Shannon by name. Greetings to every one that is reading this testimony. I have been rejected by my husband after three(3) years of marriage just because another woman had a spell on him and he left me and the kid to suffer. one day when i was reading through the web, i saw a post on how this spell caster on this address Makospelltemple@gmail.com , have help a woman to get back her husband and i gave him a reply to his address and he told me that a woman had a spell on my husband and he told me that he will help me and after 2 days that i will have my husband back. I believed him and today I am glad to let you all know that this spell caster has the power to bring lovers back. because I am now happy with my husband. Thanks for Dr.Mako. His email: Makospelltemple@gmail.com OR.His WhatsApp Number: +27840213744 https://www.facebook.com/Dr_Mako_Lovespell-101677598467906
 • Commenter
  21-06-2024 om 23:31
  My name is Lorna Harron, and I base in USA...My life is back!!! After 2 years of Broken marriage, my husband left me with two kids . I felt like my life was about to end i almost committed suicide, I was emotionally down for a very long time. Thanks to a spell caster called Dr Agu, which i met online. On one faithful day, as I was browsing through the internet, I came across allot of testimonies about this particular spell caster. Some people testified that he brought their Ex lover back, some testified that he restores womb, cure cancer, and, other sickness, some testified that he can cast a spell to stop divorce and so on. i also come across one particular testimony, it was about a woman called Sonia, she testified about how he brought back her Ex-lover in less than 2 days, and at the end of her testimony she dropped Dr Agu's e-mail address. After reading all this, I decided to give it a try. I contacted him via email and explained my problem to him. In just 48hours, my husband came back to me. We solved our issues, and we are even happier than before Dr Agu, is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man... If you have a problem and you are looking for a real and genuine spell caster to solve all your problems for you. Try High Agulovespell@hotmail.com anytime, he is the answer to your problems. Here's his contact WhatsApp +2348108737816 or email him Agulovespell@hotmail.com
Christine Brouwer
Auteur: Christine Brouwer