NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

07-02-2023 NVP ACADEMY

Cursus integratieve persoonlijkheidsdiagnostiek en indicatiestelling voor de psychotherapeutische behandelpraktijk

Speciaal gericht op de psychotherapeutische praktijk organiseert de NVP een meerdaagse cursus over persoonlijkheidsdiagnostiek en de indicatiestelling voor psychotherapeutische behandelingen.

Deze cursus voldoet aan de herregistratie-eisen op het gebied van diagnostiek voor het Kwaliteitsregister Psychotherapie.

Er is plaats voor maximaal 18 personen dus wacht niet te lang en ga direct naar inschrijven

  • Deelname via ZOOM 
  •  dinsdag 7, 14, 21, 28 februari en dinsdag 7 en 14 maart 2023 van 16:00 tot 18:45 uur.

Wat leert u?
In deze cursus gaat de aandacht speciaal uit naar de diagnostiek en classificatie van persoonlijkheidsstoornissen. Welke vragenlijsten en welke semigestructureerde interviews zijn hierbij nuttig en bruikbaar in de psychotherapeutische praktijk? Wat zijn daarin de nieuwste ontwikkelingen? En hoe leidt dit uiteindelijk tot een juiste indicatiestelling voor de aard en intensiteit van een psychotherapeutische behandeling? Aan de hand van voorbeelden en casuïstiek worden deze ontwikkelingen toegelicht.

Doelgroep
Deze cursus is speciaal bedoeld voor psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters (al dan niet in opleiding) en ook gz-psychologen die aanvullende psychotherapeutische scholing en werkervaring hebben genoten.

Accreditatie

  • NVP: 18 (voor (her)registratie in het Kwaliteitsregister Psychotherapie)
  • FGzPt: 16
  • NVvP: 15