NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

03-03-2022 NVP ACADEMY

SCID-5-P training

De SCID-5-P is een semigestructureerd interview waarmee op een betrouwbare manier de verschillende persoonlijkheidsstoornissen uit de DSM-5 kunnen worden geclassificeerd. In deze 2 daagse training leert u om het interviewen en het scoren  eigen te maken.

Na een inleiding over de achtergronden van de classificatie van persoonlijkheidsstoornissen bespreken docenten Anna Bartak en Theo Ingenhoven de opbouw van het interview, de wijze waarop doorgevraagd dient te worden naar concrete voorbeelden, en de hoofdbrekens en valkuilen die u verder bij het interviewen kunt tegenkomen.

De antwoorden uit het interview worden systematisch gescoord om tot een juiste classificatie te komen. We kijken samen naar voorbeelden uit de praktijk en we gaan zelf oefenen. We gaan in op het handig gebruik van de SCID-5-P screeningsvragenlijst waarmee je in de praktijk veel tijd kunt besparen. Bovendien staan we stil bij de wijze waarop je een en ander registreert in het dossier, en hoe je de bevindingen en conclusies naar de cliënt terug kunt koppelen.

Er is plaats voor maximaal 18 deelnemers dus wacht niet te lang en ga direct naar inschrijvenKorting voor NVP-leden! 

Dag 1: donderdag 3 maart  2022 van 09:00 tot 12:00
Dag 2: donderdag 17 maart 2022 van 09:00 tot 12:00