NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

10-12-2018

Gratis webinar veranderingen rond de meldcode en het afwegingskader

Heeft u in uw dagelijks werk te maken met signalen en vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld? Deze vermoedens zijn maar zelden hard te maken. Het omgaan met onzekerheid, het goed expliciteren van vermoedens en signalen en deze uitspreken en tegelijkertijd in verbinding blijven met cliënten is niet eenvoudig.

De meldcode helpt u om goed te kunnen reageren op signalen. Vanaf 1 januari 2019 wordt werken met het afwegingskader in de verbeterde meldcode verplicht. Het cluster bestaande uit pedagogen, psychologen, (psycho)therapeuten, sociaal werkers en jeugd- en gezinsprofessionals hebben namens 16 beroepsorganisaties een eigen afwegingskader ontwikkeld.

Op maandagavond 10 december om 20.00 uur geven Mariska van der Steege (projectleider van ons cluster) en Paul Baeten (Landelijk Netwerk Veilig Thuis) een webinar over de veranderingen rond de meldcode en het afwegingskader, de veranderingen bij Veilig Thuis en hoe de samenwerking tussen melders en Veilig Thuis eruit kan gaan zien. Dit webinar is voor alle beroepsgroepen binnen ons cluster dus ook voor psychotherapeuten! Deelnemers kunnen het webinar vanuit huis digitaal live volgen. En tussendoor kunnen de deelnemers vragen stellen. Aanmelden kan via deze link.