NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

25-09-2023

Wettelijke verankering deskundigheidsbevordering

Om de kwaliteit van de gezondheidszorg beter te borgen pleit de KNMG voor het wettelijk verankeren van nascholing en overige deskundigheidsbevordering van BIG-professionals. De brief aan de Tweede Kamer is mede ondertekend door de NVP. In aanloop naar het commissiedebat arbeidsmarktbeleid in de zorg op 27 september

De NVP zet zich al vanaf (de voorbereiding van) de invoering van de eisen voor herregistratie in het BIG-register in voor het opnemen van verplichte eisen voor deskundigheidsbevordering voor alle psychotherapeuten.

Op het moment waarop dit, na jarenlang overleg en voorbereidingen, voor alle artikel 3 beroepen zou worden ingevoerd,  is deze wetswijziging niet aangenomen een onderscheid werd gemaakt tussen MBO- en HBO-verpleegkundigen. Dit leidde tot verzet bij de MBO-verpleegkundigen; de wetwijziging heeft het toen niet gehaald.

Het ministerie van VWS gaf aan de onderwerpen uit elkaar te zullen halen maar zag er uiteindelijk toch weer van af omdat het te veel werk met zich mee zou brengen.
 

Meer lezen