NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

25-05-2021

Zorgen voor de geest in coronatijd, een online tentoonstelling

Museum van de Geest presenteert ‘Over het hoofd gezien’, een interactieve online­ tentoonstelling over zorgen voor de geest in coronatijd. De pandemie is van grote invloed op onze mentale gezondheid. Maar wat betekent dat voor hulpverleners en cliënten in de ggz?

Verhalen over slagkracht, wanhoop, angst en veerkracht, vastgelegd in indrukwekkende foto’s en webdocumentaires, laten je een wereld zien die tijdens de crisis over het hoofd is gezien. Ook de bezoekers wordt gevraagd naar hun ervaringen.

De tentoonstelling is een groeiproject: er komen dus nog meer verhalen bij. Deze werkwijze geeft de mogelijkheid om in te haken op de actualiteit terwijl er verder onderzoek wordt gedaan naar corona in de GGZ.

Over Museum van de Geest
Museum van de Geest heeft twee vestigingen; één in Haarlem en één in Amsterdam. Het museum in Haarlem brengt de kracht en kwetsbaarheid van de menselijke  geest in beeld. Je wordt uitgedaagd om met een open blik naar je eigen geest te kijken en die van anderen. In Amsterdam zijn tentoonstellingen te zien met outsider art waar kunstenaars hun binnenwereld aan de buitenwereld tonen.