NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

01-05-2020

Publiekscampagne mentale gezondheid

Publiekscampagne mentale gezondheid

De overheid heeft en campagne ‘Somber of gespannen door het coronavirus? Praat erover’ gestart. De kans op besmetting met het coronavirus en de maatregelen om het onder controle te krijgen, leveren veel mensen stress op. Voor de 1 miljoen Nederlanders die al te maken hadden met psychische klachten, geldt dit nog eens extra. Aanleiding voor de lancering van deze publiekscampagne.

De campagne is erop gericht mensen het gevoel te geven dat ze begrepen worden en niet alleen zijn. Dat het niet gek is als iemand even wat minder lekker in zijn vel zit. Belangrijkste advies in de spotjes is: praat met de partner, vrienden, familie of professionals. Op Rijksoverheid.nl worden tips voor hulplijnen genoemd.

Let ook op uw eigen mentale gezondheid!
Deze periode is ook voor psychotherapeuten niet makkelijk. In korte tijd omschakelen naar andere werkwijzen, rekening houden met de mentale en lichamelijke gezondheid van cliënten en wellicht ook zorgen om de eigen gezondheid. Om dit vol te houden is het  belangrijk ook zelf mentaal gezond te blijven!