NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

26-03-2020

Schoolsluiting vraagt veel van kwetsbaarste kinderen

Schoolsluiting vraagt veel van kwetsbaarste kinderen

Voor kinderen die opgroeien in een kwetsbare omgeving zorgt de corona-uitbraak voor grote spanningen. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer wijst erop dat zij nu extra aandacht nodig hebben. Extra aandacht van mensen in hun directe omgeving, maar ook van scholen en gemeenten.

Kinderen hebben hun ouders of verzorgers hard nodig nu de scholen grotendeels dicht zijn. Voor iedereen is deze situatie nieuw. Iedereen voelt de gevolgen thuis, en dat geldt zeker voor kwetsbare gezinnen en kinderen met een beperking waar dagelijkse zorg nodig is.

Lees hier

Op de NVP-website bundelen we zo veel mogelijk informatie specifiek voor onze leden. In dit dossier coronavirus verzamelen we informatie die nu voor u als psychotherapeut belangrijk is. Bijvoorbeeld over (online) behandelen, beroepsgeheim en wetenschappelijke artikelen over angst en quarantaine. In dit dossier vindt u adviezen en tips om de zorgcontinuïteit zoveel mogelijk te garanderen en tegelijkertijd aan de adviezen en richtlijnen te voldoen. Op het tablad via e-mail bereikbaar.