NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

20-03-2020

Bericht van de voorzitter Kirsten Hauber

Bericht van de voorzitter Kirsten Hauber

Sinds een paar dagen bevinden we ons allemaal in een bijzondere en moeilijke situatie. Daarom wil ik jullie graag een hart onder de riem steken.

In een instelling, een kleine groepspraktijk of solopraktijk, iedereen worstelt met deze situatie en probeert er het beste van te maken. Welke vorm van beeldbellen gebruiken we en hoe veilig is dat? Kan ik mijn productietarget nog wel halen? Hoe gaan cliënten met deze situatie om? Wat moeten we doen met de adviezen van sociale afstand en het houden van de noodzakelijke face tot face contacten? En gaan we om met onze eigen onzekerheden? Veel vragen maar ook kansen voor nieuwe ontwikkelingen.

Ik kan me voorstellen dat er behoefte is aan een richtlijn voor de GGZ in deze situatie. Achter de schermen werken de verenigingen, GGZ Nederland en het RIVM daar hard aan. Begin volgende week hoort u daar meer over.

Daarnaast heeft de NVP een nieuw dossier geopend waarin we alle informatie verzamelen. Wij doen ons best u zo goed mogelijk te informeren en zullen er met z'n allen het beste van maken. Christine Brouwers laat in haar blog weten hoe zij deze tijd ervaart.

Ik wens iedereen veel sterkte komende tijd. En vergeet ook niet om goed voor jezelf te zorgen.

Op de NVP-website bundelen we zo veel mogelijk informatie specifiek voor onze leden. In dit dossier coronavirus verzamelen we informatie die nu voor u als psychotherapeut belangrijk is. Bijvoorbeeld over (online) behandelen, beroepsgeheim en wetenschappelijke artikelen over angst en quarantaine. In dit dossier vindt u adviezen en tips om de zorgcontinuïteit zoveel mogelijk te garanderen en tegelijkertijd aan de adviezen en richtlijnen te voldoen. Op het tablad via e-mail bereikbaar.