NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

20-03-2020

Kabinet besluit tot opschorten herregistratie-verplichting

Kabinet besluit tot opschorten herregistratie-verplichting

Het Kabinet heeft de herregistratie-verplichting voor artikel 3 Wet BIG-beroepen tot nader order opgeschort in verband met de Corona-crisis. De CRT beraadt zich in overleg met de CSGP en het bestuur van de FGzPt momenteel op de consequenties van dit besluit voor de herregistratie van de specialismen.

Met de maatregel wil het kabinet voorkomen dat in deze noodsituatie zorgverleners uit het BIG-register worden gehaald en daardoor hun bevoegdheden verliezen. Concreet zegt minister Bruno Bruins van VWS: “Ik zal onder de huidige omstandigheden niet tot doorhaling van inschrijvingen van zorgverleners in het BIG-register overgaan als zorgverleners de periode van vijf jaar hebben overschreden, zonder aan te tonen dat zij voldoende werkervaring hebben.”

Meer over de maatregelen

Lees de brief van minister Bruno Bruins aan de Tweede Kamer, klik hier

Bron: FGZPt

Op de NVP-website bundelen we zo veel mogelijk informatie specifiek voor onze leden. In dit dossier coronavirus verzamelen we informatie die nu voor u als psychotherapeut belangrijk is. Bijvoorbeeld over (online) behandelen, beroepsgeheim en wetenschappelijke artikelen over angst en quarantaine. In dit dossier vindt u adviezen en tips om de zorgcontinuïteit zoveel mogelijk te garanderen en tegelijkertijd aan de adviezen en richtlijnen te voldoen. Op het tablad via e-mail bereikbaar.