Wachtwoord vergeten

Voor psychiaters

  • Vrijstellingsregeling psychiaters BIG-register

Voor psychiaters die ingeschreven willen worden in het BIG-Register Psychotherapeut, geldt een vrijstellingsregeling. Om hiervoor in aanmerking te komen, kunt u een verzoek indienen bij de subcommissie van het HCO-PT. U legt de commissie alle gegevens voor, waarna een opleidingsplan of een advies wordt opgesteld. Met daarin opgenomen de eventuele vrijstellingen, zoals beoordeeld door de commissie.

Formulier downloaden en invullen
Alle verzoeken lopen via RINO Zuid i.s.m. RINO amsterdam. Download het formulier, vul het in en stuur het naar SuzanneWagemaker@rinozuid.nl. Het formulier moet zijn voorzien van alle gevraagde bijlagen, anders kan het niet in behandeling worden genomen.e eventuele vrijstellingen, zoals beoordeeld door de commissie.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Suzanne Wagemaker van RINO Zuid: 040-2146555.

  • Lidmaatschap NVP ook voor psychiaters

Op 1 januari 2018 heeft de NVP het lidmaatschap opengesteld voor psychiaters en klinisch psychologen zonder BIG-registratie psychotherapeut. De NVP wil een brede verbindende vereniging zijn voor evidence based psychotherapie zoals uitgevoerd door deze drie BIG-beroepen.

Veel psychiaters beschouwen de psychotherapie als de kern van hun vak, zo blijkt uit onderzoek. De NVP is een brede verbindende vereniging voor evidence based psychotherapie en vindt het belangrijk dat de psychotherapeut, de psychiater en de klinisch psycholoog zich kunnen ontwikkelen op het gebied van psychotherapie.

Allen zijn breed, multi-theoretisch opgeleid en in staat om de brede range van enkelvoudige tot en met zeer complexe psychische stoornissen te behandelen, daartoe de therapeutische relatie aan te wenden en waar nodig daarbij uiteenlopende theoretische perspectieven en methodieken benutten.

Kijk hier voor de voordelen van het NVP-lidmaatschap