Wachtwoord vergeten

Klachtenfunctionaris Piet de Boer stelt zich voor

05-11-2015

In september is Piet de Boer begonnen als klachtenfunctionaris voor de NVP. Piet de Boer is afgestudeerd in de klinische psychologie en werkte in het verleden onder meer in psychiatrie, jeugdzorg en algemene ziekenhuiszorg, veelal als klachtenfunctionaris of vertrouwenspersoon voor patiënten.

Op dit moment werkt Piet de Boer 3 dagen per week bij organisatieadviesbureau Winston& Partners als adviseur, mediator en vertrouwenspersoon voor medewerkers in de sectoren zorg, industrie en overheid. Tevens is hij sinds 2013 klachtenfunctionaris bij de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGzP).

"Mijn ervaring is dat veel klachten via bemiddeling opgelost kunnen worden en dat dit in veel gevallen kan leiden tot herstel van de relatie," vertelt De Boer. "Ik ga nu voor de NVP-psychotherapeuten de klachtenbemiddeling doen en met klagers bespreken of zij hun klachten in eerste instantie via bemiddeling op willen lossen (telefonisch, schriftelijk of via een ‘live’ bemiddelingsgesprek) of dat zij de klachtencommissie willen inschakelen. De meeste leden zullen nooit met mij te maken krijgen, maar weten nu in ieder geval al iets meer van mij, voor het geval dat ik ooit bel of schrijf over een vraag of klacht van een patiënt."

Als u een vraag of klacht heeft kunt u contact opnemen met het bureau van de NVP e-mail: klachten@psychotherapie.nl  of 030 251 0161. Onder kantooruren mag u ook bellen met 06-81941801.

 « Terug naar overzicht