Wachtwoord vergeten

Uitspraak van de maand augustus

Uitspraak van de maand augustus 28-08-2020

In de rubriek 'de uitspraak van de maand' dit keer een tuchtzaak die in 2018 door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Zwolle werd behandeld. De vader van de patiënte heeft bij het Regionaal Tuchtcollege Groningen een klacht ingediend tegen een klinisch psycholoog/psychotherapeut over grenzeloze en potentieel gevaarlijke wijze van contact via WhatsApp met ernstig getraumatiseerde patiënte. WhatsApp-berichten hoeven niet integraal in het dossier te worden opgenomen.

Datum uitspraak: 16-05-2018 (Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Zwolle)
Maatregel: Ontzegging van het recht om in beide hoedanigheden op solistische wijze patiënten te behandelen.
Lees hier de uitspraak

Rubriek
In de rubriek 'de uitspraak van de maand' geven we een korte samenvatting van een tuchtzaak die recent of soms al wat langer geleden door het tuchtcollege is behandeld. De uitspraken kunnen een voorbeeldfunctie hebben en dienen als leidraad voor beroepsmatig handelen in situaties die vaker voorkomen. U kunt de zaken gebruiken bij intervisie of zelf uw kennis van beroepsethiek op een bepaald gebied vergroten.

Alle uitspraken zijn terug te vinden op onze website. Hier staan ook uitspraken die door onze eigen klachtencommissie zijn behandeld.« Terug naar overzicht