Wachtwoord vergeten

Uitspraak 2 van de maand november

Uitspraak 2 van de maand november 29-11-2018

In de rubriek: 'de uitspraak van de maand' geven we een samenvatting van een zaak die recent of al wat langer geleden door het tuchtcollege is behandeld. Dit keer een klacht tegen een psychotherapeut, die onzorgvuldig gehandeld zou hebben. De klacht: onzorgvuldige communicatie, onheuse bejegening, schending beroepsgeheim, beperkte beschik- en bereikbaarheid en onzorgvuldige klachtafhandeling. Het Regionaal Tuchtcollege heeft de klacht deels gegrond verklaard en een berisping opgelegd. Zowel de psychotherapeut als klaagster komen in beroep. Principaal beroep van de psychotherapeut slaagt, incidenteel beroep van de klaagster wordt afgewezen. De klacht is daarmee alsnog ongegrond.
Uitspraak: ongegrond.
Datum uitspraak: 06-07-2017 (Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg)
Lees hier de uitspraak

Over de rubriek
De uitspraken kunnen een voorbeeldfunctie hebben en dienen als leidraad voor beroepsmatig handelen in situaties die vaker voorkomen. U kunt de zaken gebruiken bij intervisie of zelf uw kennis van beroepsethiek op een bepaald gebied vergroten.

Alle uitspraken uit deze rubriek zijn terug te vinden op onze website. Hier staan ook uitspraken die door onze eigen klachtencommissie zijn behandeld.« Terug naar overzicht