Wachtwoord vergeten

Meldcode: webinar en laatste informatie

Meldcode: webinar en laatste informatie 29-11-2018

Vanaf 1 januari 2019 is werken met het afwegingskader in de verbeterde meldcode verplicht. De Meldcode helpt beroepskrachten om goed te kunnen reageren op signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Op maandagavond 10 december om 20.00 uur geven Mariska van der Steege (projectleider van ons cluster) en Paul Baeten (Landelijk Netwerk Veilig Thuis) een webinar over de veranderingen rond de meldcode en het afwegingskader, de veranderingen bij Veilig Thuis en hoe de samenwerking tussen melders en Veilig Thuis eruit kan gaan zien. Dit webinar is voor alle beroepsgroepen binnen ons cluster dus ook voor psychotherapeuten! Deelnemers kunnen het webinar vanuit huis digitaal live volgen. En tussendoor kunnen de deelnemers vragen stellen. Aanmelden kan via deze link.

Ontwikkelingen

  • De regionale informatiebijeenkomsten zitten op dit moment allemaal vol. Aanmelden voor de wachtlijst is mogelijk. Zie hier voor meer informatie.
  • Het afwegingskader van het cluster is nu nog een pdf. Er wordt gewerkt aan de digitalisering via een website met achterliggende informatie. Daarnaast kan de gebruiker de vijf vragen van het afwegingskader doorlopen en over een concrete casus notities maken. De website gaat eind december online.
  • Op de website van de Rijksoverheid zijn ook de afwegingskaders van de andere clusters te vinden, evenals meer informatie over de verbeterde meldcode.
  • Binnenkort zijn er bij Augeo e-modules beschikbaar over de verbeterde meldcode, inclusief het afwegingskader voor de verschillende beroepsgroepen. Ook voor ons cluster wordt een specifieke e-module ontwikkeld, hou de website van Augeo in de gaten.

Oproep
Vanuit ons cluster nemen we deel aan een leertafel met Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek. Met die leertafel kijken we aan de hand van concrete meldingen hoe de samenwerking tussen melder en Veilig Thuis zou kunnen verlopen en wat daarin wel en niet werkt. Tijdens de vierde bijeenkomst willen we de bevindingen voorleggen aan een bredere groep professionals uit onze verenigingen. Er is plek voor maximaal 15 personen. De bijeenkomst is op donderdag 13 december van 15.00-17.00 uur en vindt plaats bij de GGD in Bussum-Zuid. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via Ilse van der Mark (i.vandermark@nvo.nl).

Meer weten?

 « Terug naar overzicht