NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

31-03-2023

Symposium Jongeren & Genderidentiteit

Transgender, genderfluïde, cis, non-binair…  hoe ga je als professional om met de vele gendervormen die er bestaan (spoileralert: het zijn er meer dan je denkt)? Het lijkt alsof genderdiversiteit steeds meer voorkomt, in de media, op het schoolplein, dus ook bij jou in de praktijk. Zijn gendervraagstukken een hype, een uiting van de zoektocht naar je identiteit als puber of komt het gewoon veel meer voor dan we dachten?

Genderdiversiteit is steeds meer zichtbaar en het aantal aanmeldingen (en daarmee wachtlijsten) bij gespecialiseerde jeugdgenderteams is enorm gestegen. Veel jongeren zouden goed daarbuiten geholpen kunnen worden, alleen is het zorgveld hier nog niet op ingericht qua kennis en kunde. Veel professionals hebben vragen wat de meest passende zorg voor deze jongeren is. Welke basiskennis over genderdiversiteit en ontwikkeling heb je nodig? Wat zijn de goeie vragen om deze onderwerpen met jongeren te bespreken? Welke vragen hebben ouders en hoe ga je hiermee om? Maar ook, wat hoort bij de gendercentra en wat kun je zelf doen in de zorg voor deze jongeren?

Tijdens dit symposium bespreken experts en ervaringsdeskundigen de nieuwste inzichten en geven handvatten om jouw rol in het zorgproces te kunnen invullen. Als zorgprofessionals kunnen we helpen om ook deze jongeren de beste zorg te geven!