NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

26-06-2022 - 01-07-2022

35e Corsendonkcursus

De Corsendonkcursus is een jaarlijks terugkerende inspirerende week, waarin u zowel onderzoeksvaardigheden als kritisch-wetenschappelijk denken leert, samen met andere psychiaters, psychologen en anderen, al dan niet in opleiding, in de gezellige en bourgondische sfeer van een Belgische priorij.

Masterclass
‘s Ochtends wordt theoretische achtergrond van wetenschappelijk onderzoek in de klinische psychiatrie onderwezen door verschillende experts in het veld. Gedurende de week worden vier onderzoeksprotocollen behandeld die elk een ander thema en andere onderzoeksmethodiek beslaan, waardoor inzicht en vaardigheden zo breed mogelijk worden vergroot.

Werkgroepen
In de middag worden verschillende onderzoeksprotocollen uitgewerkt die ‘s avonds worden gepresenteerd en bediscussieerd. Zowel docenten als cursisten beoordelen en bekritiseren de resultaten in een prikkelende maar prettige sfeer. Hierbij worden ook presentatie- en discussievaardigheden vergroot.

Meet-the-experts
Tijdens ‘meet-the-expert’ sessies is er de mogelijkheid voor cursisten om een eigen onderzoeksidee of -protocol te bespreken met de docenten en de statisticus. Ook kunt u samen brainstormen over het opzetten van een onderzoek binnen uw werksituatie, mocht u nog geen concreet idee hebben.

Meer informatie