NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

21-05-2022

Publieksdag Cluster C

Heb jij het vermoeden van een persoonlijkheidsstoornis? Ben je gediagnosticeerd maar weet je (nog) niet zo goed wat je ermee aan moet? Ben je een partner, familielid of vriend(in) van iemand met een persoonlijkheidsstoornis cluster C? Of wil je gewoon meer informatie over behandelmethoden en lotgenoten ontmoeten? Volg dan onze online publieksdag.

Tijdsschema
9.30- 9.35 welkom
.35- 10.30 herstel
10.45-11.30 ronde 1
11.45-12.30 ronde 2
12.35-13.00 afsluiting

  • De publieksdag is gratis toegankelijk.
  • Meld je vóór 9 mei aan door een mail te sturen naar info@kenniscentrumps.nl.
  • Er zijn twee workshop rondes. Je mag in totaal vier voorkeuren opgeven. Heb je vorige keer ook al workshops gevolgd? Geef dan ook even aan welke. We houden zoveel mogelijk rekening met de aangegeven voorkeuren.
  • Op de website kenniscentrumps.nl/cluster-c-ps is meer informatie te vinden over cluster C persoonlijkheidsstoornissen.

Triade Cluster C
De Triade - Cluster C is een samenwerking van cliënten, naasten en professionals en heeft als doel de bekendheid over cluster C persoonlijkheidsstoornissen te vergroten. Daarnaast ijveren we er voor dat meer mensen met een cluster C persoonlijkheidsstoornis een goede behandeling krijgen.

Op 21 mei 2022 is onze publieksdag, waarbij we extra aandacht besteden aan het onderwerp herstel. Tijdens en na een behandeling is het belangrijk dat hier aandacht voor is omdat, ondanks het volgen van een succesvolle behandeling, het vaak niet makkelijk is om de draad van het leven weer op te pakken. In het eerste, gezamenlijke deel van de ochtend staat dit thema centraal.

Workshops
Er zijn in totaal negen workshops. Binnen de workshops kun je kennis maken met de verschillende behandelmogelijkheden voor cluster C problematiek. Behandelaars vertellen iets over de achtergrond en doelen van de behandeling en cliënten delen hun ervaringen. Ook is er een workshop lotgenotencontact en een workshop voor naasten. Daarnaast is er een workshop waarin verteld wordt hoe onderzoek zich vertaalt naar de dagelijkse praktijk.