NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

13-05-2022

Vierdaagse masterclass Schuld en schaamte

U doet de behandeling volgens het protocol en met enige vrijheid, jullie hebben een goede werkrelatie, maar toch blijft verbetering uit. Erger nog, uw cliënt overweegt te stoppen. Allemaal maken we mee dat, terwijl cognitief alles helder en te begrijpen is, therapeutische verandering toch uitblijft.

In deze masterclass onderzoeken we hoe door  schuld en schaamte het therapeutisch proces vast kan lopen. Vertelt de cliënt wel alles wat er speelt, of wordt er uit gêne belangrijke informatie achtergehouden? Natuurlijk wil de cliënt van de klachten af, maar een onderhuids zelfbeeld maakt dit soms onmogelijk.

De masterclass bestaat uit een carrousel van plenaire sessies en workshops. Kennisoverdracht vindt plaats tijdens de plenaire presentaties en speciale literatuurbesprekingen. Vaardigheden worden geoefend in subgroepen, onder meer met door de deelnemers zelf in te brengen casuïstiek. De inhoud van deze workshops wordt steeds plenair geëvalueerd. Al met al gaat het om een programma dat helemaal is gericht op de het werk in de dagelijkse therapiepraktijk.