NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

07-04-2022

Webinar trauma: Herstel in eigen hand

Parallel en/of voorafgaand aan traumabehandeling is het zinvol om cliënten concrete handvatten te geven om hun eigen herstelproces te bevorderen en in eigen hand te nemen. Daarom ligt in dit webinar, gegeven door Anneke Vinke op 7 april, de nadruk op de hulpmiddelen die cliënten zèlf in kunnen zetten om traumaherstel te bevorderen.

Het gedachtegoed van psychotherapeute Babette Rothschild staat centraal: naast achtergrond informatie over trauma en trauma-reacties wordt vooral aandacht geschonken aan haar 8 sleutels tot veilig traumaherstel. Pasklare antwoorden zijn er niet maar wel 8 sleutels, tips en trucs waarmee professionals hun cliënten als voorbereiding of ondersteuning van traumabehandeling kunnen helpen hun eigen weg te vinden en het leven van alledag weer op te pakken.

We gaan in op mindfulness, herkennen en erkennen van overlevingsreacties, het feit dat herinneren niet verplicht is, hoe je flashbacks kan stoppen, hoe schaamte en vergeving verbonden kunnen worden, dat kleine stappen ons eerder bij het eindstation brengen, hoe belangrijk beweging is en dat het helpen van anderen jou ook verder helpt! We doen en bespreken bruikbare oefeningen die je met cliënten kan doen en kan meegeven als huiswerk om dit ook tot uitvoer te brengen zodat je na het webinar zin hebt om jouw cliënten te begeleiden deze sleutels tot herstel verder te gaan ontdekken.

Meer informatie over dit webinar