NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

15-02-2022

Aan tafel met: Robert Vermeiren en Noƫlle Pameijer

Kinderpsychiater Robert Vermeiren gaf deze zomer in Zomergasten zijn visie op classificerende diagnostiek (‘labelen’) bij kinderen, en de kracht van kwetsbaarheid. In het verlengde hiervan organiseert RINO Amsterdam op 15 februari 2022 een heel bijzondere avond, volgens het concept ‘Aan tafel met …’

Bij Vermeiren schuift Kinder- en Jeugdpsycholoog/Schoolpsycholoog en gz-psycholoog Noëlle Pameijer aan, grondlegger van de handelingsgerichte diagnostiek.

Het gesprek zal gaan over vragen als  ‘Wat maakt dat classificerende diagnostiek met zoveel emoties gepaard gaat bij kinderen, jongeren, ouders en professionals?’, ‘Wat betekent ‘kwetsbaarheid als kracht’ voor de manier waarop we diagnostiek doen bij kinderen en jongeren?’ en ‘Welke ervaringen zijn er met ‘verhalende diagnostiek’ en ‘handelingsgerichte diagnostiek’ en op welke manier kan dit ingezet worden in de jeugd-ggz, de brede jeugdhulp en het onderwijs?’

Doel van de avond is het verbinden van (kinder- en jeugd)psychologen, (ortho)pedagogen en psychiaters in verschillende werkkringen (GGZ, jeugdhulp, onderwijs), zodat ze elkaar kunnen versterken in de diagnostiek bij jongeren.

Concept ‘Aan tafel met …’

Tijdens de avond geniet je als deelnemer van een driegangendiner met een knipoog. Je wordt verrast met gerechten en informatie over de eetgewoonten van de jeugd anno 2021. Tijdens het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht komen de sprekers aan bod en is er interactie met de aanwezigen. Je kunt dit speciale evenement op 15 februari 2022 live bijwonen in Felix Meritis in Amsterdam of online deelnemen: gewoon vanuit huis, met het bord op schoot.

De avond wordt gepresenteerd door Hanneke Visser (onder meer hoofdopleider van de opleiding Schoolpsycholoog) en Marjolein Koementas (plaatsvervangend hoofdopleider van de gz-opleiding).