NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

21-04-2022

 Psychodynamische visie op groepen

Met een psychoanalytische bril naar groepsprocessen kijken geeft ons meer inzicht in onbewuste dynamiek van groepen, en helpt ons ook te begrijpen waarom individuen zich vaak zo anders gedragen in groepen dan we verwachten, inclusief wijzelf. In deze lezing worden een paar psychoanalytische groepstheorieën geïntroduceerd die direct meer grip geven op behandelgroepen en teams.

Corine van der Veer is gz-psycholoog, psychoanalytisch- en groepspsychotherapeut, werkzaam in eigen praktijk in Nijmegen. Daarnaast is zij o.a. docent groepspsychotherapie bij RINO Zuid.

  • Tijd:  20.00 - ca. 21.15 uur.
  • Opgeven kan via Ina Wolff . Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan het webinar. Na inschrijving ontvangt u een link.

Online psychoanalytische avonden van de NVPP 2021 – 2022
De Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP) biedt drie webinars aan over de toepassing van de psychoanalytische psychotherapie, in een andere setting dan de bekende individuele behandeling bij volwassenen.

Aan bod komen psychoanalytische partnerrelatietherapie, kinder- en jeugdpsychotherapie en een psychoanalytische visie op groepen. Andere webinars zijn 18 november 2021 en 17 februari 2022.