NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

15-10-2021

Conferentie Hardnekkig of therapieresistent?

Het NedKAD organiseert eenmaal per jaar een conferentie. Het doel van deze bijeenkomsten is kennis te delen op het gebied van behandeling van angst, dwang, trauma en depressie.

Hoewel veel mensen met angst-, dwang- of stemmingsklachten na een psychologische behandeling of door medicatie opknappen, is er toch nog een grote groep die niet van hun klachten afkomen. Hoe noemen we die groep? Onbehandelbaar, therapieresistent? Moeten we op zoek naar behandelingen die deze groep met hardnekkige klachten toch kunnen helpen? Wat zijn nu eigenlijk de effectieve methoden in het behandelen van langdurige depressies, angststoornissen en OCD? Hoe kun je je eigen leven inrichten, zodat je met je klachten een acceptabel leven kunt leiden? Helpt lotgenotencontact?, Kun je aan werk komen en het behouden? En hoe breng je zelf in kaart wat je nodig hebt voor je welbevinden?

Naar de antwoorden op deze vragen gaan we op zoek tijdens de NedKAD-conferentie op 15 oktober 2021.

Na enkele lezingen door Frenk Peeters, Pim Cuijpers en Gert-Jan Hendriks presenteren vier onderzoekers resultaten van hun onderzoek.

’s Middags zijn er workshops met verdieping in lotgenotencontact, en interventies voor persoonlijk en maatschappelijk herstel. En er is een workshopronde over innovatieve behandelmethoden.

De conferentie is bedoeld voor psychiaters, psychologen, verpleegkundigen, ggz-cliënten en hun naasten.