NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

25-09-2021

Symposium 'Cruijffiaans denken' als inspiratiebron voor complexe problematiek in de GGZ

De term ‘complexiteit’ in de titel verwijst naar datgene wat bij elkaar hoort en niet uit elkaar gehaald kan worden zonder voeling te verliezen met ‘het verbindend patroon’. Het omarmen van het geheel mag ons dan confronteren met een (nog) niet-weten, met onzekerheid over hoe te handelen, en het mag een hoge mate van vakmanschap en omzichtigheid vergen, het is vaak zonder meer noodzaak.

Vooral in de geestelijke gezondheidszorg, de psychiatrie en de jeugdzorg zien we immers dat als we complexe situaties willen vereenvoudigen door ze op te splitsen in deelproblemen, er in korte tijd (te) veel spelers op het veld komen, allen met hun eigen deelterrein en taak. Niet zelden heeft dit de nodige chaos en onderlinge conflicten als gevolg.

Het gedachtegoed van Cruijff en voetbal als metafoor kunnen ons helpen de complexiteit te blijven omarmen en te navigeren in deze complexiteit.


De School voor Systemische Opleidingen en de Unie KJP (samenwerkingsverband kinder- en jeugdpsychiaters Limburg) organiseren dit symposium ter gelegenheid van het verschijnen van het boek 'Cruijffiaans denken in de narratieve systeemtherapie: navigeren in complexiteit’ van Jan Olthof. 

Sprekers

Auke Kok, biograaf van Cruijff. 
Peter Adriaenssens, kinderpsychiater.
ReneCardynaalskinder- en jeugdpsychiater.
Jan Flameling, filosoof.
Bruno Hillewaere, klinisch psycholoog, systeemtherapeut en opleider in de systeemtherapie. 
Govert Geldof, civiel ingenieur. 
Peter Lenaerts, klinisch psycholoog en systeemtherapeut. 
Jan Olthof, psychotherapeut en opleider in de systeemtherapie. 

Wil je je aanmelden voor deze bijeenkomst? Stuur dan een mail naar info@schoolvoorsystemischeopleidingen.nl