NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

17-06-2021 - 18-06-2021

Masterclass Diagnostiek; de meester aan het werk

Een keur aan vooraanstaande psychotherapeuten geeft tijdens deze tweedaagse cursus een directe kijk in de keuken van hun eigen psychotherapiepraktijk. Vanuit de psychodiagnostiek wordt uitgebreid ingegaan op affect fobie, autisme, schematherapie, de MMPI, systeem EFT en hechting/complexe PTSS.

Interactie met een echte patiënt
De bijdragen van de verschillende experts bestaan uit twee delen: na het behandelen van achtergrond en theorie, zullen zij live – in interactie met een echte patiënt – hun kennis en kunde demonstreren. Bekijk zelf hoe zij te werk gaan met een patiënt binnen hun eigen specialisme. De patiënt die zich laat interviewen is geen actrice, maar ex-patiënt van dagvoorzitter Bas van Heycop ten Ham.

Aan het woord komen:
 ●   Klinisch psycholoog Quin van Dam (over AFT: Affect Fobie Therapie),
 ●   Klinisch psycholoog Annelies Spek (over het diagnostisch interview om ASS vast te stellen),
 ●   Psychotherapeut Remco van der Wijngaart (over persoonlijkheidsproblematiek schematherapie),
 ●   Klinisch psycholoog Jan Derksen (over MMPI-2),
 ●   GZ Psycholoog Karin Wagenaar (over Systeem EFT) en
 ●   Psychiater Saskia Knapen (over hechting en complexe PTSS).

 
Opzet Masterclass: verdiepend, praktijkgericht én interactief
De masterclass bestaat uit twee aaneengesloten dagen inclusief overnachting en vindt plaats op donderdag 17 en vrijdag 18 juni 2021. Op beide dagen krijgt u verschillende onderwijsvormen aangeboden, zoals college/presentatie, workshops en rollenspellen, om tot een optimaal leerrendement te komen.

De masterclass gaat – hoe dan ook – door!
Wij gaan ervan uit dat de situatie op 17 en 18 juni 2021 weer zodanig zal zijn dat deze masterclass veilig en binnen de COVID-richtlijnen op locatie kan plaatsvinden. Mocht dit onverhoopt niet mogelijk zijn, dan zullen wij er voor zorgen dat de gehele masterclass op een prettige manier online gevolgd kan worden. De masterclass gaat dus hoe dan ook door!