Wachtwoord vergeten

34e Corsendonkcursus

Wanneer: 19 januari 2020
Locatie: Priorij Corsendonk, Oud-Turnhout (Belgiƫ)

Omschrijving:

Al jarenlang wordt in een eeuwenoude priorij net over de grens in België de vermaarde Corsendonkcursus georganiseerd. ‘Corsendonk’ is zonder twijfel synoniem voor dé Nederlandstalige opleiding tot klinisch wetenschappelijk onderzoeker in de psychiatrie en psychologie.
Een team van topdocenten gaat de maximaal 24 cursisten een week lang vóór met alle essentiële ins en outs noodzakelijk voor het doen van fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek. Dit gebeurt in een inspirerende carrousel van plenaire presentaties, workshops en 'meet-the-expert sessies' 

Kennisoverdracht over de theoretische achtergrond van wetenschappelijk onderzoek plaats tijdens de plenaire presentaties in de ochtend. Vaardigheden worden 's middags geoefend in subgroepen. Het uitwerken van verschillende onderzoeksprotocollen staat daarbij centraal. Speciale tijd wordt ingeruimd voor ideeën en plannen voor eigen onderzoek door de deelnemers. Dat gebeurt samen met de docenten tijdens de diverse ‘meet-the-expert’ sessies.

Al met al gaat het om een intensieve cursusweek waarbij het verblijf in de priorij ook garant staat voor inspirerende collegiale ontmoetingen en het uitwisselen van ervaringen.

Docenten

Prof. dr. Therese van Amelsvoort
Prof. dr. Ton van Balkom
Dr. Tom Birkenhäger
Prof. dr. Richard Oude Voshaar
Prof. dr. Arne Popma
Dr. Andrea Ruissen
Dr. Janneke Zinkstok

Thema’s

  • Onderzoeksmethoden
  • Statistiek
  • Toepassingen van onderzoek 
  • Ethische dilemma’s

Klik hier voor meer informatie