Wachtwoord vergeten

Sas en Flip doen het zelf. Workshop De vakkundig improviserende systeemtherapeut als werkzame factor in systeemtherapie

Wanneer: 07 december 2018
Locatie: Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie Prinsengracht 697 te Amsterdam

Omschrijving:

In deze workshop delen we onze gedachtes over de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar de effectiviteit van psychotherapie en de hoogstpersoonlijke consequenties daarvan. De persoon van de therapeut en de kwaliteit van de samenwerkingsrelatie blijken in belangrijke mate bepalend te zijn voor het resultaat van de behandeling. Tegelijk is nog onbekend welke factoren in dit samenspel allemaal een rol spelen. Dat is slecht nieuws en goed nieuws. Het slechte nieuws is dat we vooralsnog geen nieuwe richtlijnen hebben die we kunnen volgen om als therapeut onze resultaten te verbeteren. Het goede nieuws is dat we die richtlijn dus kennelijk allang hebben: wij zijn het namelijk zelf. De vraag wordt dan: hoe kunnen we onszelf volgen om een zo goed mogelijk behandelresultaat te krijgen?Voor een antwoord op deze vraag zullen we bij onszelf te rade moeten gaan.

Wat laten we van onszelf zien en op welke wijze geven we de samenwerkingsrelatie vorm? Als we universele richtlijnen verruilen voor unieke improvisatie, hoe doen we dat dan? En welk effect denken we dat dit heeft op het systeem en het behandelresultaat en hoe komen we daarachter? Op deze vragen wordt in de workshop nader ingegaan aan de hand van persoonlijke reflectie, filmfragmenten en improvisatieoefeningen. Het motto is hierbij: de belangrijkste voorwaarde voor een geslaagde therapie is een geïnspireerde therapeut.

NB: Deze workshop is een vervolg op de workshop ’Wie ben ik dat ik dit mag doen?’ die op 17-11-2017 werd georganiseerd.

Docenten: Saskia van Deursen en Flip Jan van Oenen

Doelgroep: Voor gezins-en relatietherapeuten en systemisch werkende GZ-psychologen / psychotherapeuten die hun kennis willen verdiepen.

Kosten: € 185 p.p. per dag, inclusief lunch en borrel.

Accreditatie: Aangevraagd voor NVRG, NvvP en FGzPT.

Klik hier voor inschrijven

In 2017 is het Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie gestart met het organiseren van workshops over actuele thema’s in de systeemtherapie. Ons ideaal is om in kleinschalige bijeenkomsten (maximaal 30 deelnemers) op persoonlijke wijze uit te wisselen met de deelnemers waarbij het (her)vinden van inspiratie en plezier in het vak voorop staan. Omdat de eerste reeks enthousiast ontvangen werd kondigen we nu met veel plezier de volgende reeks voor 2018-2019 aan. Let op: vanwege de kleinschalige opzet is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!